پرش به

کاربر گرامی به تالار گ?تگوی کارشناسان ایرانی خوش آمدید.
برای است?اده از همه امکانات و مطالب تالار لط?ا در تالار ثبت نام  نمایید
برای ثبت نام اینجا کلیک نمایید


6 پاسخ برای این موضوع

#1 gerahoon

gerahoon

    عضو جدید

  • عضو انجمن
  • ستاره
  • 1 ارسال

ارسالی سه شنبه ۲۶ دي ۹۱ - ۱۱:۳۶:۵۳

128840_H2KvlGfc.jpg

پیش نمایش پیوست ها

  • download (7).jpg

  • shayan, gerahoon, rezapz2 و 7 فرد دیگر این پست را پسندیده اند

جهت دریا?ت مشاوره یا خدمات مرتبط با همین بخش میتوانید در" تلگرام "  یا  " واتس اپ "  با ما ارتباط بگیرید . 09217848986


#2 Sanaz6617

Sanaz6617

    کاربر ?عال

  • عضو انجمن
  • ستارهستارهستاره
  • 386 ارسال

ارسالی سه شنبه ۱۰ بهمن ۹۱ - ۱۹:۳۲:۵۲

مزایای کشت و پرورش قارچ

تعدد مزایای کشت و پرورش قارچ در گذشته موجب می گردید تا کشور هایی که به تکنولوژی تولید این محصول دست یا?ته بودند آن را ?اش نکرده و در اختیار سایر کشور ها قرار ندهند اما امروزه محققان و تولید کنندگان کشور های مختل? جهان، تلاش به مبادلۀ اطلاعات، تجربیات و تحقیقات علمی میان کشور های تولید کننده داشته و با برقراری و گسترش هرچه بیشتر این مبادلات سعی در آگاهی مردم نسبت به مزایای مصر? قارچ و به تبع آن گسترش تولید این مادۀ غذائی م?ید دارند. از این رو کشور ما نیز باید بعنوان بک کشور در حال توسعه در راستای اجرای یکی از محور های مهم توسعه یعنی تأمین سلامت غذایی جامعه تلاشی گسترده را در جهت شناخت، مصر? و تولید این محصول با امکانات ?راوان و بالقوۀ موجود آغاز نماید.

گرچه تلاش های کمی هم در این زمینه صورت نگر?ته اما در مقایسه با امکانات موجود باید پا را ?راتر گذاشته سهم عمده ای از بازار های جهانی را به خود اختصاص دهیم و این در حالیست که سرانۀ مصر? قارچ در کشور ما هم اکنون پائین ترین میزان یعنی معادل 100 تا 200 گرم در سال را نشان می دهد و این عدد بسیار کوچکی در مقابل مزایای ?راوان قارچ است که علت اصلی آن را می توان در عدم گسترش ?رهنگ شناخت، مصر?، تولید و صادرات این محصول با ارزش جستجو کرد. آشنایی با مختصر مزایای تولید قارچ مسلماً این ت?کر را ایجاد می نماید که توجه به این محصول هر نوع خواسته ای را که یک تولید کننده از تولیدات خود دارد برآورده می سازد.

از جمله این مزایا عبارتند از

 

1- نیاز به ?ضای کم- کشت قارچ را در هر مکانی حتی به وسعت یک کیسه پلاستیکی به قطر 50 سانتیمتر نیز می توان انجام داد در صورتی که واحد های استاندارد تولیدی مساحتی معادل 78 مترمربع طبق الگوی کشور هلند دارند.
2- نیاز به سرمایۀ کم- کشت قارچ در یک کیسه حداکثر با مبلغی معادل 1000 تومان امکان پذیر است در حالیکه هزینۀ تولید یک دوره قارچ در یک سالن 78 متر مربعی استاندارد برای به دست آوردن یک تن محصول شامل هزینه های آب ـ برق ـ سوخت ـ بذر ـ بستر ـ آ?ت کش ـ استهلاک ساختمان و تاسیسات و نیروی کارگری ?قط 350،000 تا 450,000 تومان است.
3- زود بازدهی محصول - یک دورۀ کامل پرورش قارچ شامل دوره های کاشت ـ داشت و برداشت به صورت غیر حر?ه ای حداکثر 60 روز و به صورت حر?ه ای حداکثر 35 روز می باشد.
4- راندمان بیولوژیکی بالا- میزان باردهی محصول در مورد قارچ های صد?ی اغلب بیش از 100درصد بوده و این میزان محصول قارچ را در ردی? محصولات با راندمان بیولوژیکی بالا در دنیا قرار داده است.
5- امکان کشت در هر آب و هوایی - علاوه بر این که قارچ ها به طور طبیعی دراکثر نقاط جهان رشد می کنند اما کشت کنترل شده آن ها نیز به دلیل امکان ایجاد محیطی در سالن های تولید تقریباً در هر نوع آب و هوایی امکان پذیر بوده و از این حیث هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
6- امکان تهیۀ مواد اولیه در داخل کشور- عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ کاه ـ کود مرغی و بذر است که در حال حاضر در کشور ما به و?ور و با قیمت مناسب قابل تهیه می باشد.
7- امکان صادرات محصول- صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع ?رآورده های آن را به کشور های مختل? صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد.
8- ?رآورده های جنبی متعدد - از قارچ می توان ?رآورده های جنبی متعددی همچون ترشی ـ مربا ـ شور ـ بلنچ ـ منجمد ـ خشک ـ پودر ـ کالباس ـ برگر ـ کنسرو و یا سایر ?راورده های دیگر را بدست آورد که علاوه بر ایجاد تنوع در مصر? محصول ارزش ا?زوده ?راوانی را به همراه خواهد داشت.
9- جوانب مختل? صنعت - علاوه بر مصر? قارچ در صنایع مختل? داروئی و غذایی تولید آن را نیز می توان در هر سطحی یعنی تولید خانگی جهت مصار? خانگی ـ تولید جانبی به منظور تأمین کمک هزینه های زندگی و نیز تولیدات صنعتی جهت مصار? داروئی و غذایی انجام داد که هر تیپ از تولیدات ?وق و به هر منظور در مقایسه با طی? متعددی از تولیدات دیگر نیاز به سرمایه گذاری بسیار کمتری دارد.
10- زیبائی صنعت - تولید قارچ چه به صورت ت?ریحی ـ خانگی و یا صنعتی از زیبائی خاصی برخوردار بوده و تولید آن همواره انسان را به هیجان آورده و موجب شگ?تی می گردد این امر حاصل زیبائی صنعت بوده و همواره ا?راد زیادی را به خود جلب نموده است.
بررسی صنعت
امروزه در اکثر کشور های پیشر?ته کشت و پرورش قارچ با تکنولوژی بالا و با است?اده از دستگاه های تمام اتوماتیک در مقیاس های وسیع به منظور مصار? داخلی ـ ?رآورده سازی و نهایتاً صادرات صورت می پذیرد. این کارخانجات با تشکیل تعاونی های تولید و تجمیع سرمایۀ سهامداران راه اندازی و محصولات خود را به کشور های مختل? صادر می کنند.
در کشور ما نیز امکان احداث کارخانجاتی از این قبیل و با تکنولوژی بالا قطعاً امکان پذیر است و در شرایطی حتی امکان مشارکت و است?اده از سرمایه گذاری خارجی نیز به دلیل وجود پارامتر های متنوع مورد نیاز جهت تولید انبوه قارچ در کشور از جمله وجود 11 اقلیم از 13 اقلیم موجود در جهان ـ ?راوانی مواد اولیۀ ارزان قیمت ـ نیروی انسانی متخصص و غیر متخصص ?راوان و ارزان قیمت ـ سوخت ارزان ـ زمین ـ وجود بازار های داخلی و خارجی متعدد ـ سهولت و امکان صادرات با هزینه های کم به دلیل نزدیکی به بازارهای عمدۀ مصر? خارجی ـ سرمایه های راکد و سرگردان ـ عدم اجرای پروژه های کلان در این بخش و سایر موارد دیگر وجود دارد اما متأس?انه و علیرغم تمامی ?اکتورهای مثبت در تولید این محصول با ارزش همواره سعی گردیده که وانمود شود تولید قارچ در شرایط ?وق العاده خاص و احداث و راه اندازی واحد های تولیدی کوچک بدون صر?ه و صلاح اقتصادی و احداث و راه اندازی واحدهای بزرگ تر نیازمند سرمایه گذاری میلیاردی است و امکان ?روش محصول وجود نداشته و اصلاً مردم قارچ را نمی شناسند و تمامی کسانی که در این زمینه سرمایه گذاری نموده اند ورشکست شده و تمامی علوم و آموزش هایی که در این رشته اعلام می شود ناقص و ?اقد کاربرد عملی است.
اما با بررسی عمیق تر و اندکی مطالعه می توان دریا?ت که در تمام کشور هایی که نقش عظیمی در تولید و صادرات قارچ داشته اند این روند به یکباره شکل نگر?ته و این تولید کنندگان بزرگ نیز روزی کار خود را با روش های سنتی و ابزار ساده مرسوم در آن زمان شروع کرده و با پی بردن به مزایای ?راوان و جایگاه پر اهمیت قارچ در میان سایر محصولات کشاورزی انگیزۀ لازم در توسعۀ هر چه بیشتر این محصول با است?اده از تکنیک های جدید را ایجاد نموده و ر?ته ر?ته گوی سبقت را از دیگران ربوده و اکنون با تبدیل شدن به بزرگترین صادرکنندگان قارچ جایگاه و درآمد قابل تأملی را برای خود تعری? نموده اند.
داشتن ت?کر مثبت ما را وادرا به اذعان این مهم می نماید که اگر هر خانم خانه دار ایرانی با هزینه ای معادل 1000 تومان و با در اختیار داشتن ?ضایی به اندازه 30 سانتیمتر مربع و با ساده ترین ابزار موجود در خانه بتواند به تولید خانگی قارچ بپردازد، ضمن کمک به اقتصاد خانواده کاری ت?ریحی همچون پرورش گیاهان تزئینی و شاید آسان تر از آن انجام داده و در نهایت به تولید قارچ بعنوان غذایی با ارزش پرداخته و علاوه بر توسعۀ ?رهنگ تولید ولو کمترین مقیاس موجود به بالا بردن سرانۀ مصر? این محصول م?ید کشاورزی کمک بزرگی را نموده است. همچنین تولید کوچک انگیزه های بزرگتری را در کودکان ما ایجاد کرده و با مشاهدۀ شرایط سادۀ پرورش قارچ ها آن ها را وا می دارد تا در آینده بتوانند با کمترین سرمایه ای به انجام کارهای تولیدی بپردازند. هزینۀ احداث یک واحد تولیدی استاندارد با مساحتی معادل 78 متر مربع طبق الگوی کشور هلند بعنوان بزرگترین صادر کننده قارچ دکمه ای دنیا شامل هزینه های ساخت سالن با بهترین مصالح ـ خرید و نصب تأسیسات متناسب با الگوهای علمی تولید ـ خرید تجهیزات مورد نیاز و هزینۀ یک دوره کشت قارچ به نرخ امروز بیشتر از پنج میلیون تومان نبوده در حالیکه این هزینه از هزینه راه اندازی بسیاری از مشاغل دیگر کمتر می باشد. همانگونه که قبلاً نیز ذکر گردید هزینۀ تولید یک کیلوگرم قارچ امروز بیشتر از 350 تا 450 نبوده در حالیکه قیمت ?روش یک کیلوگرم قارچ ?له ای درجه 2 در حال حاضر حداقل 2000 تومان بوده و عدم توازن بین عرضه و تقاضا به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در این بخش و نیز کمبود محصول موجب گردیده که هیچگاه قیمت قارچ از این میزان تنزل نکرده و همواره رو به ا?زایش باشد.
آشنایی با اصول قارچ صد?ی
در یک تقسیم بندی ساده و عامیانه می توان قارچ ها را در سه گروه قارچ های خوراکی ـ داروئی و سمی مورد شناخت و مطالعه قرار داد از این میان قارچ های صد?ی متنوعی یا?ت می شوند که از خواص داروئی و ارزش غذایی بالایی برخوردارند قارچ های صد?ی به طور طبیعی در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری اغلب بر روی اندام های زنده و مردۀ گیاهی رشد می کنند بکارگیری روش های ساده و پرورش قارچ صد?ی و نیز راندمان بالای تولید این محصول که اغلب بیش از 100 درصد می باشد این امکان را ?راهم ساخته که در اکثر مناطق با ?راهم ساختن شرایط محیطی لازم نسبت به کشت و پرورش این قارچ در مقیاس های محدود و یا غیر محدود اقدامات وسیعی صورت پذیرد . به منظور پرورش قارچ صد?ی در مقیاس محدود در نظر داشتن شرایط و مراحل ذیل ضروری و پیشنهاد می گردد در صورت مو?قیت، هر گونه اقدامی در جهت راه اندازی واحد های تولیدی را موکول به کسب دانش و مهارت ?نی و تخصصی همچون اجرای الگو های استاندار نموده تا علاوه بر گام برداشتن به سمت سرمایه گذاری صحیح در تقویت انگیزه بعنوان یک تولید کننده مسیر های مو?قیت را تجربه نمایند .

شرایط مکانی
پرورش قارچ صد?ی در هر مکان که ?اقد آلودگی مانند آلودگی حاصل از وجود کودهای حیوانی باشد امکان پذیر بوده توصیه می شود مکان مورد نظر از پوشش سق? مناسب برخوردار تا از نوسانات شدید دمای محیط کاسته شود بدین منظور می توان از ?ضاهای خالی موجود در منازل و آپارتمان ها نظیر زیر زمین ـ پارکینگ ـ انباری و یا هر مکان دیگر صر?نظر از وسعت آن است?اده نمود .
مواد اولیه
برای پرورش قارچ صد?ی از کاه گندم خرد شده ـ بذر قارچ و کیسه پلاستیکی است?اده می شود .

عوامل محیطی
دما ـ رطوبت ـ نور و تهویه از عوامل مهم تولید قارچ صد?ی می باشند .

تهیۀ بستر قارچ صد?ی
جهت تهیۀ بستر قارچ صد?ی به میزان 3 تا 4 کیلوگرم کاه خرد شده را در یک گونی از جنس پلاستیک قرار داده به وسیلۀ مقداری نخ نایلونی درب آن را بسته و در ظر?ی که از قبل برای جوشاندن کاه در نظر گر?ته ایم قرار داده و مقداری آب به آن اضا?ه می کنیم تا گونی به طور کامل در آب غوطه ور گردد سپس اقدام به گرم کردن آب تا رسیدن با دمای جوش می نماییم از زمانی که آب شروع به جوشیدن نمود به مدت 2 ساعت عمل پاستوریزه کردن کاه موجود در گونی را ادامه داده و سپس شعله مربوط را خاموش و آب ظر? را تخلیه نموده و گونی محتوی کاه را به صورت بسته در مکانی ?اقد آلودگی قرار داده تا ضمن تخلیه کامل از آب موجود مرحله خنک سازی اولیه نیز صورت پذیرد .

بذر زنی
پس از اطمینان از تخلیۀ کامل آب کاه موجود در گونی آن را به مکانی بسته منتقل کرده و پس از ضدع?ونی کردن ک? محیط توسط مواد ضدع?ونی کننده همچون الکل اقدام به تخلیۀ کاه از گونی و پهن نمودن آن در لایه ای به ارت?اع 15-10 سانتیمتر نموده و اجازه می دهیم تا کاه پهن شده ضمن خنک شدن نهایی مقداری دیگر از رطوبت خود را از دست بدهد به نحوی که با لمس نمودن و ?شردن آن دست کمی مرطوب و هیچگونه گرمایی احساس نشود .پس از این مرحله کاه خشک موجود تبدیل به حدود 12-10 کیلوگرم کاه پاستوریزه و مرطوب گردیده که به طور معمول با 300 تا 500 گرم بذر بسته به میزان دلخواه از عملکرد بذر پاشی و مخلوط می گردد برای انجام مراحل ?وق دست ها از قبل می بایست توسط مواد ضدع?ونی کننده همچون الکل کاملاً ضدع?ونی گردند .

آماده سازی کیسه کشت
مخلوط تهیه شده در درون کیسه های پلاستیکی ش?ا? به ارت?اع 80 سانتیمتر و قطر 30 سانتیمتر ریخته شده و توسط نخ نایلونی درب آن بسته می شود ضخامت کیسه های پلاستیکی باید متناسب باشد تا مانع از انتقال دما از محیط به بستر و یا بالعکس نگردد باید توجه داشت به هنگام پر کردن کیسه ها از ?شار دادن کاه و تخلیه اکسیژن موجود درون کیسه خودداری گردد .

مراحل نگهداری
کیسۀ آماده شده به مدت 3 ه?ته در دمای 24 درجۀ سانتیگراد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری می شود در این مدت نیازی به رطوبت و تهویۀ مکان مورد نظر نیست ، پس از گذشت این مدت و پوشیده شدن حداقل 70 درصد سطح کیسه از تارهای س?ید رنگ بنام ریسه(میسیلیوم) اقدام به ایجاد شکا?های بعلاوه ای شکل به طول 1 سانتیمتر و به ?اصلۀ 10 سانتیمتر از هر جهت در پیرامون کیسۀ کشت نموده و با کاهش دما از 24 به 18 درجه سانتیگراد و ا?زایش رطوبت از طریق آبپاشی ک? محیط و یا اسپری کردن آب روی کیسه ها و نیز تهویۀ هوای محیط چند نوبت در روز ، همچنین روشن نمودن یک عدد لامپ در ساعات تاریکی شرایط مناسبی را جهت باردهی قارچ ?راهم می آوریم .

برداشت محصول
دورۀ برداشت محصول معمولاً طی 3 چین در 3 دورۀ 7 تا 10 روزه انجام شده و انتظار می رود با اعمال مراقبتهای صحیح و به موقع حداقل به میزان 3 تا 4 کیلوگرم قارچ تازه از هر کیسه برداشت شود.

 

 

آشنایی با اصول پرورش قارچ دکمه ای
نظر به اینکه قارچ های دکمه ای از جمله تجزیه کننده های ثانویه هستند نیازمندند بر روی مواد آلی که قبلاًَ مورد تجزیه میکروبی قرار گر?ته است مستقر گردیده و رشد نماید به این ?رآیند میکروبی که طی آن مواد آلی تخمیر شده و مورد تجزیه قرار می گیرند کمپوستینگ یا کود سازی گ?ته و طبق این تعری? می توان دریا?ت قارچ دکمه ای بر خلا? قارچ های صد?ی جهت تأمین غذای مورد نیاز خود احتیاج به مواد دیگری به غیر از کاه در بستر کشت داشته که برای تهیۀ کمپوست باید در نظر گر?ته شوند. این مواد شامل انواع کودهای حیوانی بعنوان مکملهای غذائی ـ انواع کنسانتره بعنوان ا?زودنی ها ـ مواد معدنی و کودهای ازته می باشند که تحت شرایط خاص و طبق ?رمول های تعری? شده تهیه و در ?رآیند کمپوست سازی مورد است?اده قرار می گیرند. این ?رمول ها متنوع بوده و تا کنون ?رمول خاصی بعنوان یک ?رمول کلی و جهانی بمنظور مصر? در سراسر جهان ارائه نگردیده و در هر منطقه ای که کار کشت و پرورش قارچ دکمه ای صورت می پذیرد بر حسب مواد اولیۀ موجود ممکن است از یک یا چند ?رمول منطبق با شرایط آن منطقه است?اده شود. ?رمول رایجی که هم اکنون در اکثر واحد های کشت و پرورش قارچ دکمه ای در کشور ما مورد است?اده قرار میگیرد متشکل از موادی همچون کاه گندم ـ کود مرغی ـ اوره ـ ملاس چغندر قند و پودر سنگ گچ بوده که تهیۀ آنها در اکثر مناطق کشور به راحتی و به و?ور امکان پذیر است.

مراحل پرورش قارچ دکمه ای
هر واحد پرورش قارچ دکمه ای صر? نظر از مقیاس تولید چنانچه کمپوست مورد نیاز را خود تهیه نماید در کل دارای سه بخش تولید شامل بخش ?رآوری کمپوست ـ بخش ?رآوری خاک پوششی و بخش تولید قارچ می باشند که در عمل از امکانات ?راهم شده در ?رآوری کمپوست به منظور ?رآوری خاک پوششی نیز می توان بهره برده و در واقع بخش ?رآوری خاک پوششی ?رعی و در اصل هر واحد پرورش قارچ دکمه ای که خود اقدام به تهیه کمپوست می نماید از دو بخش اصلی ?راوری کمپوست و تولید قارچ تشکیل می گردد. عملیات ?رآوری کمپوست را می توان در پیست های کمپوست سازی و سپس پاستوریزاسیون آن را در سالن های تولید و یا سالن خاصی که بدین منظور احداث گردیده انجام داد. با اجرای برنامه زمانبندی و است?اده از تکنیک های جدید در ?رآوری کمپوست می توان ترتیبی اتخاذ نمود تا بطور متوالی سالن های تولید حداکثر در مدت زمانی 2 ماهه یک دوره کامل کاشت ـ داشت و برداشت را پشت سر بگذارند. با است?اده از این روش کشت و پرورش قارچ دکمه ای را که پیش از این در هر سال حدود 3 تا 4 دوره بیشتر اجراء نمی گردید به 5 تا 6 دوره ا?زایش داده و علاوه بر این با ق?سه بندی نمودن سالن های تولید سطح زیر کشت هر سالن را حداقل به 2 برابر ا?زایش داده که تمام این عوامل در بالا بردن کارائی واحدهای تولیدی نقش بسزائی دارد.

کمپوست سازی
در این عملیات که در دو مرحلۀ تخمیر و پاستوریزاسیون صورت می پذیرد مواد اولیه طبق ?رمول از قبل تهیه و ضمن مخلوط نمودن آن ها به روش های معمول شرایطی ?راهم می گردد تا در اثر انباشته شدن تودۀ مواد تخمیر لازم صورت پذیرد پس از سپری شدن این مرحله با اجرای عملیات پاستوریزاسیون کمپوست سازی تکمیل و عاری از میکرو اورگانیسم های نا خواسته تا حد امکان گردیده و بستری مناسب جهت تأمین مواد غذایی لازم برای پرورش قارچ دکمه ای ?راهم می شود. مو?قیت هر چه بیشتر در تولید قارچ دکمه ای تا حدود زیادی بسته به مو?قیت در ساخت کمپوست بعنوان تنها منبع تأمین مواد غذایی جهت رشد قارچ داشته و چنانچه این عملیات مبتنی بر ?راگیری علوم و دانش ?نی مربوط و آموزش های لازم باشد پرورش قارچ دکمه ای کاری آسان و پر درآمد و موجب رضایت کامل پرورش دهندگان از هر حیث خواهد بود.
بذر زنی
پس از اتمام عملیات کمپوست سازی و خنک نمودن آن اقدام به بذر زنی نموده این کار را می توان در سالن پاستوریزاسیون و یا سالن های تولید بسته به روش های موجود انجام داد در هر حال میزان بذر مصر?ی 3 تا 5 درصد وزن کمپوست موجود و بنابر سویه مناسب و انتخاب گردیده می باشد.انتخاب سویه مناسب موجب می گردد محصول تولید شده در شرایط نامساعد محیطی همچنین مقابله با بیماری ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده و در شکل ظاهری و به تبع آن بازار پسندی محصولات تولیدی و حتی میزان باردهی بهترین حالت ممکن را داشته باشد.

پنجه دوانی
پس از انجام عملیات بذر زنی کمپوست مرحله پنجه دوانی که در واقع همان دورۀ کاشت و داشت قارچ های دکمه ای است آغاز و در حالیکه این دوره در سالن های تولید انجام می پذیرد می بایست تمامی شرایط لازم محیطی از قبیل دما شامل گرما و سرما ـ رطوبت ـ نور و تهویه به نحو مطلوب و متناسب با پرورش قارچ دکمه ای ?راهم تا بتوان حداکثر محصول را به لحاظ کمی و کی?ی بدست آورد. ?راهم نمودن این شرایط کار چندان دشواری نبوده و با کسب دانش ?نی لازم و است?اده از تأسیسات ارزان قیمت می توان به ایجاد محیطی مناسب جهت پرورش قارچ پرداخت.
برداشت
پس از سپری شدن دورۀ پنجه دوانی (کاشت وداشت) و رشد کامل ریسه ها در بستر شرایط محیطی را به گونه ای تغییر می دهیم تا قارچ استعداد خود را برای تولید اندام باردهی بروز داده و گره های اولیه در سطح بستر تشکیل گردد با تهویۀ مناسب و کاهش دمای محیطی این شرایط ایجاد و رشد سریع کلاهک را شاهد خواهیم بود باردهی محصول در دوره برداشت که معمولاً در زمانی به مدت 21 روز تا 30 روز انجام می شود. بستگی به پارامتر های متعددی از قبیل کمیت و کی?یت کمپوست، بذر انتخاب شده و ایجاد شرایط مطلوبی از عوامل محیطی در سالن ها همچنین مدیریت مبارزه با آ?ات و بیماری ها داشته که در هر صورت و حتی در شرایط نامطلوب و به کارگیری روش های غیر حر?ه ای و سنتی انتظار می رود از هر تن کمپوست موجود در سالن های تولید بین 16 تا 18 درصد محصول یعنی 160 تا 180 کیلوگرم قارچ تازه با تعری? شرایط ?علی این صنعت در کشور حاصل که به تناسب هزینه های اجرایی و ?روش محصول بدست آمده به صورت ?له ای و بعنوان محصول درجه 2 حداقل 100 درصد سودآوری به ازاء هزینه های انجام گردیده عاید تولید کنندگان خواهد کرد. مجدداً یادآوری می گردد ارقام ?وق در بدترین شرایط تولید موسوم به تولید نا مطلوب در نظر گر?ته شده .
نظا?ت
سالن های تولید قارچ باید در طی دورۀ کاشت ـ داشت و برداشت ?اقد هر گونه آلودگی بوده و رعایت اصول بهداشتی و نظا?ت سالن ها تا حد زیادی در سلامت محصول تأثیر داشته لیکن تولید کنندگان چه قبل از آغاز به کار در سالن های تولید و چه در حین اجرای دورۀ پرورش قارچ از روش های مت?اوتی در ح?ظ بهداشت محیط است?اده مینماید. آموزش کارکنان ـ رعایت اصول بهداشتی ـ اجرای برنامه های بهداشتی در احداث واحد های تولیدی و نیز بکار¬گیری موانع ?یزیکی از جمله روش هایی در مبارزه آ?ات و بیماری هاست اما آنچه که بعنوان یک اصل کلی در مقابله با آ?ات و بیماری ها درنظر گر?ته می شود و پیشگیری و نه مبارزه است که با کسب دانش لازم مقابله و پیشگیری کار سختی نخواهد بود در هر صورت برای هر محصولی وجود آ?ات و بیماری ها اجتناب ناپذیر بوده اما در نظر داشتن این نکته ضروری است که توجه به مسئله آ?ات و بیماری های خاص سالن های تولید امنیت سرمایه گذاری را تأمین و بی ت?اوتی نسبت به آن البته خساراتی را در بر خواهد داشت.
صنایع جانبی
نظر به اهمیت و ارزش غذایی ?راوان، قارچ ها از دیرباز این ت?کر وجود داشته که چگونه می توان قارچ ها را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد. گرچه این معنا نیز به غلط ت?سیر و از آن به ماندگاری کم قارچ ها تعبیر شده اما باید توجه داشت که در صورت انتخاب سویه مناسب از بذر و تهیۀ بستر مناسب کشت همچنین رعایت اصول علمی در تولید و دقت در اجرای مراحل برداشت، نگهداری، بسته بندی و حمل می توان اذعان داشت پایداری قارچ کمتر از سایر محصولات کشاورزی همچون آلبالو ـ گیلاس ـ انگور ـ زرد آلو ـ هلو ـ موز ـ آلو زرد ـ گوجه ?رنگی و انواع سبزیجات نیست و درمواردی که ایجاب می کند قارچ به طور روزانه و تازه مورد مصر? قرار گیرد باید حداقل شرایط لازم که برای نگهداری سایر محصولات کشاورزی لازم است برای قارچ نیز در نظر گر?ته شود و اگر قصد داریم قارچ را برای مدت های طولانی تر نگهداری نماییم لازم است از روش های متداول است?اده نموده که گرچه هزینه بر می باشند اما هر میزان سرمایه گذاری دراین زمینه درآمد کا?ی ایجاد تا توجیه اقتصادی مثبتی را در برداشته باشد باید در نظر داشت این روند جایگاه خاص خود را در صنایع غذایی و پرورش قارچ پیدا کرده و از اهمیت بسزایی برخورد گشته از آنجایی که امروزه قارچ تازه با روش های صحیح از یک قاره به قاره ای دیگر ?رستاده شده بدون این که کوچکترین تغییری در کی?یت آن ایجاد گردد می توان دریا?ت که روش های مدرن جایگزین شیوه های سنتی ?علی و معمول در کشور ما گردیده و در صورتیکه ?اصله ما با دستیابی و به کارگیری این روش های جدید زیاد است شاید بهتر باشد به جای چانه زنی ناشی از برداشتهای عامیانه و غیر علمی در بحث میزان ماندگاری قارچ به ?کر چاره اندیشی لازم در اجرای تکنیک های متداول و به روز دنیا باشیم. از جمله این روش ها که هم اکنون و در اکثر کشورهای تولید کننده و صادر کننده ، عمده قارچ مورد است?اده قرار می گیرد می توان به روشهای مختل? خشک کردن قارچ از جمله خشک کردن تحت خلاء ـ خشک کردن انجمادی ـ خشک کردن در سطح حرارت دیده و خشک کردن با جابجایی هوا و نیز روش های مختل? در کنسرو کردن ـ منجمد نمودن و تهیه مربا ـ شور و ترشی از قارچ اشاره کرد که امکان نگهداری طولانی مدت آن را علاوه بر تأمین تقاضا جهت ذائقه های مت?اوت ?راهم ساخته و شرایط لازم برای صادرات این محصول را به هر نحوی ایجاد نموده و ارزش ا?زوده بالایی را برای آن رقم می زند. به عنوان مثال می توان به ارزش 3 انس قارچ صد?ی خشک یعنی معادل 75 گرم قارچ ?رآوری شده اشاره کرد که در حال حاضر در بازارهای بین المللی به مبلغ 15 دلار مورد معامله قرار می گیرد. بدیهی است به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توان دربخش سایتهای مرتبط به مطالعه این موضوع پرداخت.
سایتهای مرتبط
سرعت تحقیقات در علوم مختل? موجب گردیده تا حد و مرزی برای دانسته های علمی قائل نشده و این در حالی است که ابزارهای جدید در ارتباطات همچون اینترنت نیز سبب شده تا ?واصل برای دسترسی به آخرین یا?ته های علمی در جهان روز به روز کمتر و همین امر باعث گردیده تا در هر زمانی که اراده کنیم در زمینه های مت?اوت به کسب معلومات تازه بپردازیم، به موازات سهولت ایجاد شده در کسب اطلاعات مورد نیاز تعدد مطالب نیز از سوی دیگر دستیابی سریع به اطلاعات م?ید را نیز اندکی مشکل می سازد از این رو در وب سایت 
http://shayantejarat.com این امکان تعبیه گردیده تا با حضور در صح?ه سایت های مرتبط با بهترین سایتهای علمی موجود در رابطه با قارچ آشنا و در موضوعات مختل? مورد نیاز خود به مطالعه بپردازید .

 

418160c0f81955151ecd49e5c8a2f0b4.jpg
 


  • shayan, fatima, parichehr و 5 فرد دیگر این پست را پسندیده اند

ارتباط در تلگرام جهت هرگونه راهنمایی و مشاوره   09217848986   


#3 parichehr

parichehr

    کاربر عادی

  • عضو انجمن
  • ستارهستاره
  • 26 ارسال
  • شهرسنندج

ارسالی شنبه ۵ ارديبهشت ۹۴ - ۰۵:۲۴:۱۰

Sadaf1_Kordan12.jpg



پرورش قارچ چقدر سرمايه ميخواهد ؟ چقدر درآمد داره ؟
سرمايه مورد نياز در پرورش قارچ به نسبت حجم كار و متراژي كه در نظر گر?ته ايد مت?اوت است . بیشتر سرمایه مورد نیاز شما مربوط به ق?سه بندی و کمپوست میشود که در صورت تامین ایندو تهیه سایر لوازم کار مشکلی نخواهد بود .
برای شروع بکار نباید توقع داشت که حتما با درآمد میلیونی کار را آغاز کنیم، حتما هم چنین طرز ?کری باعث خسته شدن و بریدن از کار خواهد شد.
در عوض کار را با تحقیق و آگاهانه آغاز کنید.
اگر ?کر میکنید شغلی در دنیا وجود دارد که شما را یک شبه پولدار میکند (البته از راه صحیح) مطمئنا در اشتباهید. اما اگر با ت?کر و اصولی شغلی را انجام دهید و آنرا ادامه دهید حتما پس از چند سال نتیجه آنرا خواهید دید
شغل قارچ هم در این زمینه استثنا نیست. حتی چه بسا این شغل را بتوانید با کمترین سرمایه گذاری یاد بگیرد ، در مقابل مشاغل دیگر که برای ورود به آن باید هزینه های میلیونی انجام داد ، این شغل برای شروع بکار میتواند با کمتر از 100 هزارتومان آغاز شود.
و حتی بیشتر از سرمایه گذاری برای آزمایش این شغل میتوانید از همین 100 هزارتومان هم هزینه اولیه و هم سود کنید
پس برای شروع بکار نباید تردید داشت ، هیچ ضرری در کار نخواهد بود ، با چند کمپوست شروع کنید ، کمپوست را در گران ترین حالت هر کیلو 300 تومان ?رض کنید و به ازای هر کمپوست 20 کیلو.
پس اگر میتوانید ?ضایی حتی در کنار اتاق خود با یک متر مربع اماده کنید همین امروز اقدام بکار کنید.
اما در کنار این توصیه ، باید گ?ت که برای گسترش کار عجله نکنید .
چند دوره پروش قارچ را در همین حالت انجام دهید ، اگر توانایی انجام و ادامه اینکار را داشتید زیر زمین یا حیاط خانه را برای ادامه به کار آماده کنید و همینطور حداقل 6 ماه کار کنید
حتما در طی این مدت با تمام زیر و بم کار آشنا خواهید شد ، و آن موقع است که برای شروع بکار تصمیم خواهید گر?ت (البته باز هم تکرار میکنم که هنوز نه تنها ضرر نکرده اید بلکه قارچ مورد نیاز خانواده و اقوام را تامین کرده اید ، علاوه بر انکه مقدار بسیاری را هم ?روخته اید)
پس در مورد پرورش قارچ دو دل نباشید کار را آغاز کنید ، اما برای گسترش آن عجله نکنید . هیچ کس تا بحال یک روزه به درامد های میلیونی پرورش قارچ نرسیده.
حتی اگر مایل به گسترش کار نبودید ، بدانید که میتوانید در حیاط منزل یا اتاق خانه درآمد ماهیانه ای ثابت برای خود داشته باشید و البته زمان زیادی از وقت شما را در طول روز نخواهد گر?ت
براي شروع كار به چه وسايلي احتياجه ؟

مواد اوليه شامل :كمپوست آماده، خاك پوششي، كيسه پلاستيكي 5 كيلويي
ابزارشامل: كولر، بخاري، دستگاه رطوبت ساز (مانند دستگاه بخور و...)، چاقو براي برداشت قارچ ، وسايل و مواد شستشوي سالن
در پرورش قارچ تجربه و تخصص چقدر نياز است ؟
در اینکار تجربه و تخصص هر دو به یک اندازه اهمیت دارند . البته شما ميتوانيد با تحقيق و مطالعه و تهيه پكيجهاي آموزش پرورش قارچ تخصص در حد نياز اين ?ن را پيدا كنيد و براي بدست آوردن تجربه شما بهتر است با سرمایه کم در اتاقی از منزل یا حمام و ... در کل محلی کوچکتر اقدام به پرورش قارچ نمایید تا بعد از كسب تجربه شروع به اين شغل در مقياسهاي بالاتر با ريسك كمتر كنيد .
شروع هيچ كاري بدون تجربه و آگاهي كامل كاري نامعقول و با ريسك ضرر بالاست پس اگر تازه کارید برای جلوگیری از ضرر در متراژ کم شروع کنید و بعد از كسب تجربه و آشنايي كامل در متراژهاي بالاتر سرمايه گزاري كنيد .


  • shayan, fatima, parichehr و 4 فرد دیگر این پست را پسندیده اند

جهت دریا?ت مشاوره یا خدمات مرتبط با همین بخش میتوانید در" تلگرام "   با ما ارتباط بگیرید . 09217848986

 

  


#4 fatima

fatima

    کاربر عادی

  • عضو انجمن
  • ستارهستاره
  • 21 ارسال
  • شهرکاشمر

ارسالی شنبه ۵ ارديبهشت ۹۴ - ۰۵:۳۳:۱۴

مزایا و ?وايد توليد قارچ

fun.9.gif

 

پرورش قارچ مزایای بسیار زیادی دارد از جمله این مزایا عبارتند از:
1- نیاز به ?ضای کم- کشت قارچ را در هر مکانی حتی به وسعت یک کیسه پلاستیکی به قطر 50 سانتیمتر نیز می توان انجام داد و حداکثر واحد های استاندارد تولیدی مساحتی معادل 78 مترمربع طبق الگوی کشور هلند دارند.
2- نیاز به سرمایه کم- کشت قارچ در یک کیسه حداکثر با مبلغی معادل 1000 تومان امکان پذیر است در حالیکه هزینه تولید یک دوره قارچ در یک سالن 78 متر مربعی استاندارد برای به دست آوردن یک تن محصول شامل هزینه های آب برق سوخت بذر بستر آ?ت کش استهلاک ساختمان و تاسیسات و نیروی کارگری ?قط 350 ، 000 تا 450,000 تومان است.
3- زود بازدهی محصول - یک دوره کامل پرورش قارچ شامل دوره های کاشت داشت و برداشت به صورت غیر حر?ه ای حداکثر 60 روز و به صورت حر?ه ای حداکثر 35 روز می باشد.
4- راندمان بیولوژیکی بالا- میزان باردهی محصول در مورد قارچ های صد?ی اغلب بیش از 100درصد بوده و این میزان محصول قارچ را در ردی? محصولات با راندمان بیولوژیکی بالا در دنیا قرار داده است.
5- امکان کشت در هر آب و هوایی - علاوه بر این که قارچ ها به طور طبیعی دراکثر نقاط جهان رشد می کنند اما کشت کنترل شده آن در هر نوع آب و هوایی امکان پذیر بوده و از این حیث هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
6- امکان تهیه مواد اولیه در داخل کشور- عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ کاه کود مرغی و بذر است که در حال حاضر در کشور ما به و?ور و با قیمت مناسب قابل تهیه می باشد.
7- امکان صادرات محصول- صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع ?رآورده های آن را به کشور های مختل? صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد.
8- ?رآورده های جنبی متعدد همچون ترشی مربا شور بلنچ منجمد خشک پودر کالباس برگر کنسرو و یا سایر ?راورده های دیگر که علاوه بر ایجاد تنوع در مصر? محصول ارزش ا?زوده ?راوانی را به همراه خواهد داشت.
9- جوانب مختل? صنعت - علاوه بر مصر? قارچ در صنایع مختل? داروئی و غذایی تولید آن را نیز می توان در هر سطحی یعنی تولید خانگی جهت مصار? خانگی تولید جانبی به منظور تأمین کمک هزینه های زندگی و نیز تولیدات صنعتی جهت مصار? داروئی و غذایی انجام داد که در مقایسه با طی? متعددی از تولیدات دیگر نیاز به سرمایه گذاری بسیار کمتری دارد.
10- زیبائی صنعت - تولید قارچ از زیبائی خاصی برخوردار بوده و تولید آن همواره انسان را به هیجان آورده و موجب شگ?تی می گردد.


  • shayan, parichehr, solmaz و 2 فرد دیگر این پست را پسندیده اند

جهت دریا?ت مشاوره یا خدمات مرتبط با همین بخش میتوانید در" تلگرام "    با ما ارتباط بگیرید . 09217848986

 

  


#5 parichehr

parichehr

    کاربر عادی

  • عضو انجمن
  • ستارهستاره
  • 26 ارسال
  • شهرسنندج

ارسالی شنبه ۵ ارديبهشت ۹۴ - ۰۵:۳۸:۳۳

مراحل پرورش و توليد قارچ دکمه ای به طور خلاصه
 

garch-d.jpg

 

پرورش قارچ دکمه ای شامل ۳ مرحله کلی میباشد که هر کدوم به طور مختصر توضیح داده میشود.
1 - کاشت (شامل مراحل:  بذر و کمپوست قارچ دکمه ای)
کمپوست به بستری گ?ته میشود که در نهایت روی آن قارچ تولید میشود.
کار اصلی کمپوست، ایجاد یک محیط غذایی مناسب و یکنواخت، برای رشد میسلیوم قارچ دکمه ای میباشد که باید عاری از هرگونه
باکتری و ویروس باشد.(پاستوریزه)
برای تهیه کمپوست حاوی بذر و اماده کاشت در صورت داشتن حجم تولید بالا میتوانید مستقیما با ما در تماس باشید.
در حال حاصر ما عرضه کننده کمپوست قارچ دکمه ای چهار شرکت بزرگ هستیم.
 
2 - داشت (شامل مراحل: خاک پوششی . هوادهی . نگه داری محیط در دمای ثابت)
خاک پوششی به خاکی گ?ته میشود که پس گذشت حدود ۱۵ روز از مرحله کاشت اولیه باید به کمپوست اضا?ه شود.
سالن پرورش قارچ همواره در طول شبانه روز باید در رنج دمای مشخص۱۷ تا  ۲۶ درجه باشد.
 
3 - برداشت (شامل مراحل: برداشت و ?روش)
برداشت محصول در سه چین جداگانه انجام میشود.
و پس از هر بار برداشت باید بستر کمپوست با کمی خاک پوششی مجددا اماده باردهی قارچ شود.
مرحله پایانی کار ?روش هست که میتوان گ?ت مهم ترین بخش کار میباشد. چون از زمان برداشت شما مدت کمی برای عرضه به بازار خواهید داشت.


  • shayan, parichehr, solmaz و 1 فرد دیگر این پست را پسندیده اند

جهت دریا?ت مشاوره یا خدمات مرتبط با همین بخش میتوانید در" تلگرام "   با ما ارتباط بگیرید . 09217848986

 

  


#6 bita3

bita3

    کاربر ?عال

  • عضو انجمن
  • ستارهستارهستاره
  • 36 ارسال
  • شهررشت
  • نام و نام خانوادگی:نازنین نظری

ارسالی پنجشنبه ۱ بهمن ۹۴ - ۰۸:۲۳:۵۳

برآورد هزینه و درآمد یک سالن 10 تنی در یک دوره

(برآورد هزینه ها طبق قیمت های بهار 93 می باشد.)

برآورد درآمد خالص یک سالن قارچ مسئله ای است که ?اکتورهای بسیار متنوعی دارد که هر کدام بسته به شرایطی تغییر می کنند و نمی توان رقم دقیقی در این مورد بدست آورد به خصوص که بسیار بستگی به نحوه مدیریت و اجرای کار تولید قارچ دارد اما در این مطلب سعی کرده ایم با میانگین به ارقامی برسیم که به واقعیت نزدیک باشد.

برای برآورد میزان سوددهی خالص یک مجموعه میزان هزینه های جاری را از در آمد حاصل از ?روش کم می کنند. دقت داشته باشید که هزینه های اولیه را مانند هزینه ق?سه ها و تجهیزات جز هزینه های جاری حساب نمی کنند و آن را جز سرمایه گذاری به حساب می آورند اما استهلاک آنها را جز هزینه های جاری حساب می کنند.

پس ?رمول بدست آوردن سود خالص به این صورت می شود :

استهلاک تجهیزات – هزینه های جاری – درآمد ?روش قارچ = سود خالص

هزینه های جاری برای یک سالن 10 تنی در یک دوره شامل هزینه های خرید مواد اولیه یعنی کمپوست و خاک و هزینه حمل و نقل، هزینه کارگری و هزینه شارژ (آب، برق، گاز) می باشد. ما در اینجا هم هزینه اجاره سالن را جز هزینه های جاری حساب نکردیم چون می تواند بسیار مت?اوت باشد.

کمپوست و خاک و هزینه حملشان برای این سالن در یک دوره حدود 7.500.000 تومان می شود.

برای همچین سالنی هم احتیاج به یک کارگر ثابت نیست و ?قط در روزهای خاصی مانند روز ورود کمپوست، روز خاکدهی، روزهایی در ?لشها و روز تخلیه کمپوست، کاگر نیاز است که با احتساب حقوق کارگر روز مزد که روزی 50.000 تومان است حدود 1.000.000 تومان هزینه کارگری می شود. البته ممکن است شما به کارگر ارزانتر هم دسترسی داشته باشید و یا حتی بتوانید از دوستان و آشنایان و خانواده کمک بگیرید و این هزینه را کمتر کنید ولی ما بدترین حالت را که عدم وجود تمامی موارد بالا است را در نظر می گیریم.

هزینه آب و برق و گاز نیز ماهانه میانگین 300.000 تومان می شود که برای یک دوره 2 ماهه 600.000 تومان در نظر می گیریم.

هزینه استهلاک تجهیزات را هم برای هردوره 300.000 تومان در نظر می گیریم.

از همه مهمتر مقدار بازده و قیمت ?روش است که این مقدار می تواند بسیار مت?اوت باشد . ما مقدار بازده را 23 درصد و قیمت ?روش را کیلویی 5.700 تومان در نظر می گیریم.

با احتساب موارد بالا و قرار دادنشان در ?رمول مربوطه خواهیم داشت :

13.000.000 تومان = 5.700 * 0.23 *  10000kg = درآمد ?روش قارچ 

300(استهلاک) – (600.00 + 1.000.000 + 7.500.000)(هزینه های جاری) – 13.000.000(درآمد ?روش قارچ) = سود خالص

1.950.000 تومان = درآمد خالص ماهانه <= 3.900.000 تومان = سود خالص یک دوره دو ماهه <=

درصورتی که اجاره سالن هم باید پرداخت شود آن را از درآمد ماهیانه کسر کنید.

اما نکات بسیار مهمی هنوز مانده که آن را در درآمد خالص ماهانه باید در نظر گر?ت.
نکته اول : طبق روال عادی بعید است که بتوانید در یک سال شش دوره کامل کشت داشته باشید چون ممکن است هردوره چند روزی بیش از دوماه طول بکشد و یا کمپوست س?ارش داده شده با تاخیر برسد پس تقریبا در هر سال را باید 1 ماه را با سالن خالی ?رض کرد و در صورتی که اجاره باید پرداخت شود هزینه اجاره آن ماه را در نظر گر?ت.
نکته دوم : مدتی قبل از عید نوروز و مدتی بعد از عید نوروز و روزهایی در محرم و تعطیلات دیگر سال قیمتها کاهش پیدا می کند و این مسئله را نیز باید در نظر گر?ت.
نکته سوم : ممکن است در طول دوره پرورش مقداری از بستر شما آلوده شود و دچار بیماری شوید که این موضوع روی مقدار برداشت شما تاثیر من?ی خواهد داشت.
با در نظر گر?تن سه نکته بالا سود هر سالن ماهانه حدود 1.500.000 هزار تومان می توان در نظر گر?ت.

نکته ترسناک این نکته را هم در نظر بگیرید که ممکن است تمامی بستر کشت شما دچار بیماری مایکوگن و یا تار عنکبوتی شود و نص? یا تمامی محصول شما نابود شود و درصورت نبودن پشتوانه مالی دیگر نتوانید به کار خود ادامه دهید و ضرر بزرگی بکنید. این احتمال هم کم نیست و بنده با چند ن?ری که به همین شکل مجبور به ترک این کار شده اند آشنا هستم.

چند عکس از سالنی که هم به مایکوگن و هم تار عنکبوتی مبتلا شده و 70 درصد محصولش را از دست داده در زیر می توانید مشاهده کنید.

  

 

IMAG0223-150x150.jpg IMAG0219-150x150.jpg IMAG0226-150x150.jpg

 

البته توجه داشته باشید که بهتر است اگر ?قط قصد راه اندازی یک سالن 10 تنی را دارید آن را به دو سالن 5 تنی تقسیم کنید.


  • shayan, solmaz, farzaneh و 1 فرد دیگر این پست را پسندیده اند

#7 shokoufeh

shokoufeh

    کاربر ?عال

  • مدیر انجمن
  • 218 ارسال
  • شهرتهران
  • نام و نام خانوادگی:شکوه محمدی

ارسالی پنجشنبه ۴ آذر ۹۵ - ۱۳:۴۵:۳۹

 
طرح‌های اقتصاد مقاومتی در سوادکوه نیز مورد استقبال زیادی از ا?راد قرار گر?ته است و زمینه اشتغال جوانان در بخش‌های پرورش ماکیان، ماهی، زنبورعسل ، دامپروری، زراعت و… را ?راهم کرده است.
 
شهرستان سوادکوه از جمله شهرستان‌هایی است که همواره از بیکاری جوانان رنج می‌برد و پرورش قارچ در بخش زراعت، با توجه به هزینه کم برای آغاز کار و سود مناسب برای تولید کننده، می‌تواند در این شهرستان برای بسیاری از ا?رادی که جویای کار بوده و دارای سرمایه اندکی هستند، به عنوان شغل محسوب شود.
 
این روزها که مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه شده است بیکاری جوانان است، بد نیست آنها به سراغ مشاغلی از جمله پرورش قارچ بروند که علاوه بر خاصیت‌های بی‌نظیر در درمان بیماری‌ها و هزینه کم نگهداری،  سرمایه و امکانات خاصی نیاز ندارد، و  گامی در راستای تولیدات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی است  و درآمد خوبی نیز می‌توان از آن کسب کرد.
 
نمونه روشن از مو?قیت
 
سیدرضا صالح‌نژاد از ا?رادی است که به کار پرورش قارچ در شهرستان سوادکوه مشغول است و با دریا?ت تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی سوادکوه، رونق بیشتری به کسب و کار خود داده است.
 
وی گ?ت: قارچ برداشتی، به طور میانگین  ۳ تن است که برای ?روش با قیمتی مناسب به بازار ارائه می‌دهم.
 
این ?عال اقتصادی، که پرورش قارچ را شغلی ملزم به رعایت نظم و انضباط و پاکیزگی می‌داند، ا?زود: پس از برداشت قارچ و چیدن در ظرو? و بسته بندی، آن را در اختیار مشتریان قرار می‌دهیم.
 
صالح نژاد تصریح کرد: وام ۱۰ میلیونی بسیج سازندگی کمک شایانی به رونق پرورش قارچ کرد و توانستم از این تسهیلات برای خرید کمپوست، تجهیزات، هزنیه جابه جایی و غیره است?اه کنم.
 
وی با بیان اینکه اکنون با همراهی خانواده‌ام به پرورش قارچ مشغول هستم، گ?ت: با توجه به درآمد خوبی که این شغل دارد، تاکنون به صورت مستقیم برای سه ن?ر و چنانچه تعداد سالن زیاد شود می‌توان برای ۱۰ ن?ربه صورت مستقیم اشتغال ایجاد کند، و شرایط شغلی به صورت غیر مستقیم ا?راد دیگری را نیز ?راهم کرد.
 
این ?عال اقتصادی ا?زود: باید مسئولان به کار پرورش قارچ به عنوان یک کار تولیدی و نه تشری?اتی نگاه کنند که می تواند زمینه اشتغال بسیاری نیز ?راهم کند.
 
صالح نژاد به برنامه‌های پیش روی خود اشاره و اظهار کرد: یک سالن به نام شهید ابوالقاسم حامدی، که در حال حاضر با ظر?یت ۳ تن ?عال است، و چهار سالن دیگر به نام شهدای مدا?ع حرم و امنیت شهیدان سید روح اله عمادی، روح اله سلطانی، سیدحسن صالح نژاد و محمد عباس‌زاده با ظر?یت هر سالن ۸ تن احداث خواهد شد.
 
وی در پایان  به جوانان جویای کار نیز توصیه کرد: با توجه به سرمایه اندکی که برای پرورش قارچ نیاز است، جوانان می‌توانند با یک سالن به این شغل روی آورند و با آموزش‌هایی که از طریق شرکت در کلاس‌های آموزشی بسیج سازندگی، کتاب‌ها، سی دی‌های آموزشی و مستندات تلویزیونی وجود دارد، به کار رونق دهند و درآمد خوبی نیز کسب کنند.
 

  • shayan این پست را پسندیده است

09118166614




ارسال پاسخ



  



همچنین به پرورش قارچ, اصول پرورش قارچ, مشاوره پرورش قارچ, خدمات مشاوره کشاورزی, بخش کشاورزی, پرورش قارچ در منزل, پرورش قارچ در خانه, روش پرورش, سرمایه پرورش قارچ, مراحل پرورش قارچ نیز برچسب خورده است

0 کاربر در حال خواندن این تاپیک است