پرش به



4 پاسخ برای این موضوع

#1 gerahoon

gerahoon

    عضو جدید

  • عضو انجمن
  • ستاره
  • 1 ارسال

ارسالی 15 January 2013 - 11:36 AM

میخوام در مورد پرورش قارچ اطلاعات کسب کنم . اینکه چقدر زمین میخواد ؟ سرمایه اولیه چقدر باشه ؟ کلا بخوام شروع به این کار کنم جه مراحل و کارهایی رو باید انجام بدم؟

تصاویر پیوستی

  • download (7).jpg

  • rezapz2 این پست را پسندیده است

#2 ata

ata

    عضو جدید

  • عضو انجمن
  • ستاره
  • 1 ارسال

ارسالی 17 January 2013 - 12:06 PM

دوست عزیز برای شروع باید از متراژ کم شروع کنید . مثلا 50 متر .اینکار تجربه و تخصص هر دو به یک اندازه اهمیت دارند . شما بهتر است با سرمایه کم در اتاقی از منزل یا حمام و ... در کل محلی کوچکتر اقدام به پرورش قارچ نمایید . در کل پرورش قارچ شغلی است که باید برای سوددهی در کار در متراژ زیاد اقدام به تولید نمود.بیشتر سرمایه مورد نیاز شما مربوط به قفسه بندی و کمپوست میشود که در صورت تامین ایندو تهیه سایر لوازم کار مشکلی نخواهد بود . سی دی آموزشی مربوط به ساخت سالن در خانه و... وجود ندارد ولی اگر مایلید که کار را به صورت اصولی انجام دهید با هزینه ای کمتر از خرید سی دی میتوانید از بخش مشاوره غیر حضوری تولید قارچ در منزل کلیه راهنمایی ها را دریافت و با ارسال تصویر سالن خود نقشه مناسب را دریافت کنید

#3 Sanaz6617

Sanaz6617

    کاربر فعال

  • عضو انجمن
  • ستارهستارهستاره
  • 386 ارسال

ارسالی 29 January 2013 - 07:32 PM

مزایای کشت و پرورش قارچ







تعدد مزایای کشت و پرورش قارچ در گذشته موجب می گردید تا کشور هایی که به تکنولوژی تولید این محصول دست یافته بودند آن را فاش نکرده و در اختیار سایر کشور ها قرار ندهند اما امروزه محققان و تولید کنندگان کشور های مختلف جهان، تلاش به مبادلۀ اطلاعات، تجربیات و تحقیقات علمی میان کشور های تولید کننده داشته و با برقراری و گسترش هرچه بیشتر این مبادلات سعی در آگاهی مردم نسبت به مزایای مصرف قارچ و به تبع آن گسترش تولید این مادۀ غذائی مفید دارند. از این رو کشور ما نیز باید بعنوان بک کشور در حال توسعه در راستای اجرای یکی از محور های مهم توسعه یعنی تأمین سلامت غذایی جامعه تلاشی گسترده را در جهت شناخت، مصرف و تولید این محصول با امکانات فراوان و بالقوۀ موجود آغاز نماید.
گرچه تلاش های کمی هم در این زمینه صورت نگرفته اما در مقایسه با امکانات موجود باید پا را فراتر گذاشته سهم عمده ای از بازار های جهانی را به خود اختصاص دهیم و این در حالیست که سرانۀ مصرف قارچ در کشور ما هم اکنون پائین ترین میزان یعنی معادل 100 تا 200 گرم در سال را نشان می دهد و این عدد بسیار کوچکی در مقابل مزایای فراوان قارچ است که علت اصلی آن را می توان در عدم گسترش فرهنگ شناخت، مصرف، تولید و صادرات این محصول با ارزش جستجو کرد. آشنایی با مختصر مزایای تولید قارچ مسلماً این تفکر را ایجاد می نماید که توجه به این محصول هر نوع خواسته ای را که یک تولید کننده از تولیدات خود دارد برآورده می سازد.

از جمله این مزایا عبارتند از


1- نیاز به فضای کم- کشت قارچ را در هر مکانی حتی به وسعت یک کیسه پلاستیکی به قطر 50 سانتیمتر نیز می توان انجام داد در صورتی که واحد های استاندارد تولیدی مساحتی معادل 78 مترمربع طبق الگوی کشور هلند دارند.
2- نیاز به سرمایۀ کم- کشت قارچ در یک کیسه حداکثر با مبلغی معادل 1000 تومان امکان پذیر است در حالیکه هزینۀ تولید یک دوره قارچ در یک سالن 78 متر مربعی استاندارد برای به دست آوردن یک تن محصول شامل هزینه های آب ـ برق ـ سوخت ـ بذر ـ بستر ـ آفت کش ـ استهلاک ساختمان و تاسیسات و نیروی کارگری فقط 350،000 تا 450,000 تومان است.
3- زود بازدهی محصول - یک دورۀ کامل پرورش قارچ شامل دوره های کاشت ـ داشت و برداشت به صورت غیر حرفه ای حداکثر 60 روز و به صورت حرفه ای حداکثر 35 روز می باشد.
4- راندمان بیولوژیکی بالا- میزان باردهی محصول در مورد قارچ های صدفی اغلب بیش از 100درصد بوده و این میزان محصول قارچ را در ردیف محصولات با راندمان بیولوژیکی بالا در دنیا قرار داده است.
5- امکان کشت در هر آب و هوایی - علاوه بر این که قارچ ها به طور طبیعی دراکثر نقاط جهان رشد می کنند اما کشت کنترل شده آن ها نیز به دلیل امکان ایجاد محیطی در سالن های تولید تقریباً در هر نوع آب و هوایی امکان پذیر بوده و از این حیث هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
6- امکان تهیۀ مواد اولیه در داخل کشور- عمده ترین مواد اولیه در تولید انواع قارچ کاه ـ کود مرغی و بذر است که در حال حاضر در کشور ما به وفور و با قیمت مناسب قابل تهیه می باشد.
7- امکان صادرات محصول- صادرات این محصول در انحصار نبوده و به راحتی می توان قارچ تازه و یا انواع فرآورده های آن را به کشور های مختلف صادر و از درآمد خاص حاصل از صادرات این محصول با ارزش برخوردار شد.
8- فرآورده های جنبی متعدد - از قارچ می توان فرآورده های جنبی متعددی همچون ترشی ـ مربا ـ شور ـ بلنچ ـ منجمد ـ خشک ـ پودر ـ کالباس ـ برگر ـ کنسرو و یا سایر فراورده های دیگر را بدست آورد که علاوه بر ایجاد تنوع در مصرف محصول ارزش افزوده فراوانی را به همراه خواهد داشت.
9- جوانب مختلف صنعت - علاوه بر مصرف قارچ در صنایع مختلف داروئی و غذایی تولید آن را نیز می توان در هر سطحی یعنی تولید خانگی جهت مصارف خانگی ـ تولید جانبی به منظور تأمین کمک هزینه های زندگی و نیز تولیدات صنعتی جهت مصارف داروئی و غذایی انجام داد که هر تیپ از تولیدات فوق و به هر منظور در مقایسه با طیف متعددی از تولیدات دیگر نیاز به سرمایه گذاری بسیار کمتری دارد.
10- زیبائی صنعت - تولید قارچ چه به صورت تفریحی ـ خانگی و یا صنعتی از زیبائی خاصی برخوردار بوده و تولید آن همواره انسان را به هیجان آورده و موجب شگفتی می گردد این امر حاصل زیبائی صنعت بوده و همواره افراد زیادی را به خود جلب نموده است.
بررسی صنعت
امروزه در اکثر کشور های پیشرفته کشت و پرورش قارچ با تکنولوژی بالا و با استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک در مقیاس های وسیع به منظور مصارف داخلی ـ فرآورده سازی و نهایتاً صادرات صورت می پذیرد. این کارخانجات با تشکیل تعاونی های تولید و تجمیع سرمایۀ سهامداران راه اندازی و محصولات خود را به کشور های مختلف صادر می کنند.
در کشور ما نیز امکان احداث کارخانجاتی از این قبیل و با تکنولوژی بالا قطعاً امکان پذیر است و در شرایطی حتی امکان مشارکت و استفاده از سرمایه گذاری خارجی نیز به دلیل وجود پارامتر های متنوع مورد نیاز جهت تولید انبوه قارچ در کشور از جمله وجود 11 اقلیم از 13 اقلیم موجود در جهان ـ فراوانی مواد اولیۀ ارزان قیمت ـ نیروی انسانی متخصص و غیر متخصص فراوان و ارزان قیمت ـ سوخت ارزان ـ زمین ـ وجود بازار های داخلی و خارجی متعدد ـ سهولت و امکان صادرات با هزینه های کم به دلیل نزدیکی به بازارهای عمدۀ مصرف خارجی ـ سرمایه های راکد و سرگردان ـ عدم اجرای پروژه های کلان در این بخش و سایر موارد دیگر وجود دارد اما متأسفانه و علیرغم تمامی فاکتورهای مثبت در تولید این محصول با ارزش همواره سعی گردیده که وانمود شود تولید قارچ در شرایط فوق العاده خاص و احداث و راه اندازی واحد های تولیدی کوچک بدون صرفه و صلاح اقتصادی و احداث و راه اندازی واحدهای بزرگ تر نیازمند سرمایه گذاری میلیاردی است و امکان فروش محصول وجود نداشته و اصلاً مردم قارچ را نمی شناسند و تمامی کسانی که در این زمینه سرمایه گذاری نموده اند ورشکست شده و تمامی علوم و آموزش هایی که در این رشته اعلام می شود ناقص و فاقد کاربرد عملی است.
اما با بررسی عمیق تر و اندکی مطالعه می توان دریافت که در تمام کشور هایی که نقش عظیمی در تولید و صادرات قارچ داشته اند این روند به یکباره شکل نگرفته و این تولید کنندگان بزرگ نیز روزی کار خود را با روش های سنتی و ابزار ساده مرسوم در آن زمان شروع کرده و با پی بردن به مزایای فراوان و جایگاه پر اهمیت قارچ در میان سایر محصولات کشاورزی انگیزۀ لازم در توسعۀ هر چه بیشتر این محصول با استفاده از تکنیک های جدید را ایجاد نموده و رفته رفته گوی سبقت را از دیگران ربوده و اکنون با تبدیل شدن به بزرگترین صادرکنندگان قارچ جایگاه و درآمد قابل تأملی را برای خود تعریف نموده اند.
داشتن تفکر مثبت ما را وادرا به اذعان این مهم می نماید که اگر هر خانم خانه دار ایرانی با هزینه ای معادل 1000 تومان و با در اختیار داشتن فضایی به اندازه 30 سانتیمتر مربع و با ساده ترین ابزار موجود در خانه بتواند به تولید خانگی قارچ بپردازد، ضمن کمک به اقتصاد خانواده کاری تفریحی همچون پرورش گیاهان تزئینی و شاید آسان تر از آن انجام داده و در نهایت به تولید قارچ بعنوان غذایی با ارزش پرداخته و علاوه بر توسعۀ فرهنگ تولید ولو کمترین مقیاس موجود به بالا بردن سرانۀ مصرف این محصول مفید کشاورزی کمک بزرگی را نموده است. همچنین تولید کوچک انگیزه های بزرگتری را در کودکان ما ایجاد کرده و با مشاهدۀ شرایط سادۀ پرورش قارچ ها آن ها را وا می دارد تا در آینده بتوانند با کمترین سرمایه ای به انجام کارهای تولیدی بپردازند. هزینۀ احداث یک واحد تولیدی استاندارد با مساحتی معادل 78 متر مربع طبق الگوی کشور هلند بعنوان بزرگترین صادر کننده قارچ دکمه ای دنیا شامل هزینه های ساخت سالن با بهترین مصالح ـ خرید و نصب تأسیسات متناسب با الگوهای علمی تولید ـ خرید تجهیزات مورد نیاز و هزینۀ یک دوره کشت قارچ به نرخ امروز بیشتر از پنج میلیون تومان نبوده در حالیکه این هزینه از هزینه راه اندازی بسیاری از مشاغل دیگر کمتر می باشد. همانگونه که قبلاً نیز ذکر گردید هزینۀ تولید یک کیلوگرم قارچ امروز بیشتر از 350 تا 450 نبوده در حالیکه قیمت فروش یک کیلوگرم قارچ فله ای درجه 2 در حال حاضر حداقل 2000 تومان بوده و عدم توازن بین عرضه و تقاضا به دلیل عدم سرمایه گذاری مناسب در این بخش و نیز کمبود محصول موجب گردیده که هیچگاه قیمت قارچ از این میزان تنزل نکرده و همواره رو به افزایش باشد.
آشنایی با اصول قارچ صدفی
در یک تقسیم بندی ساده و عامیانه می توان قارچ ها را در سه گروه قارچ های خوراکی ـ داروئی و سمی مورد شناخت و مطالعه قرار داد از این میان قارچ های صدفی متنوعی یافت می شوند که از خواص داروئی و ارزش غذایی بالایی برخوردارند قارچ های صدفی به طور طبیعی در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری اغلب بر روی اندام های زنده و مردۀ گیاهی رشد می کنند بکارگیری روش های ساده و پرورش قارچ صدفی و نیز راندمان بالای تولید این محصول که اغلب بیش از 100 درصد می باشد این امکان را فراهم ساخته که در اکثر مناطق با فراهم ساختن شرایط محیطی لازم نسبت به کشت و پرورش این قارچ در مقیاس های محدود و یا غیر محدود اقدامات وسیعی صورت پذیرد . به منظور پرورش قارچ صدفی در مقیاس محدود در نظر داشتن شرایط و مراحل ذیل ضروری و پیشنهاد می گردد در صورت موفقیت، هر گونه اقدامی در جهت راه اندازی واحد های تولیدی را موکول به کسب دانش و مهارت فنی و تخصصی همچون اجرای الگو های استاندار نموده تا علاوه بر گام برداشتن به سمت سرمایه گذاری صحیح در تقویت انگیزه بعنوان یک تولید کننده مسیر های موفقیت را تجربه نمایند .

شرایط مکانی
پرورش قارچ صدفی در هر مکان که فاقد آلودگی مانند آلودگی حاصل از وجود کودهای حیوانی باشد امکان پذیر بوده توصیه می شود مکان مورد نظر از پوشش سقف مناسب برخوردار تا از نوسانات شدید دمای محیط کاسته شود بدین منظور می توان از فضاهای خالی موجود در منازل و آپارتمان ها نظیر زیر زمین ـ پارکینگ ـ انباری و یا هر مکان دیگر صرفنظر از وسعت آن استفاده نمود .
مواد اولیه
برای پرورش قارچ صدفی از کاه گندم خرد شده ـ بذر قارچ و کیسه پلاستیکی استفاده می شود .

عوامل محیطی
دما ـ رطوبت ـ نور و تهویه از عوامل مهم تولید قارچ صدفی می باشند .

تهیۀ بستر قارچ صدفی
جهت تهیۀ بستر قارچ صدفی به میزان 3 تا 4 کیلوگرم کاه خرد شده را در یک گونی از جنس پلاستیک قرار داده به وسیلۀ مقداری نخ نایلونی درب آن را بسته و در ظرفی که از قبل برای جوشاندن کاه در نظر گرفته ایم قرار داده و مقداری آب به آن اضافه می کنیم تا گونی به طور کامل در آب غوطه ور گردد سپس اقدام به گرم کردن آب تا رسیدن با دمای جوش می نماییم از زمانی که آب شروع به جوشیدن نمود به مدت 2 ساعت عمل پاستوریزه کردن کاه موجود در گونی را ادامه داده و سپس شعله مربوط را خاموش و آب ظرف را تخلیه نموده و گونی محتوی کاه را به صورت بسته در مکانی فاقد آلودگی قرار داده تا ضمن تخلیه کامل از آب موجود مرحله خنک سازی اولیه نیز صورت پذیرد .

بذر زنی
پس از اطمینان از تخلیۀ کامل آب کاه موجود در گونی آن را به مکانی بسته منتقل کرده و پس از ضدعفونی کردن کف محیط توسط مواد ضدعفونی کننده همچون الکل اقدام به تخلیۀ کاه از گونی و پهن نمودن آن در لایه ای به ارتفاع 15-10 سانتیمتر نموده و اجازه می دهیم تا کاه پهن شده ضمن خنک شدن نهایی مقداری دیگر از رطوبت خود را از دست بدهد به نحوی که با لمس نمودن و فشردن آن دست کمی مرطوب و هیچگونه گرمایی احساس نشود .پس از این مرحله کاه خشک موجود تبدیل به حدود 12-10 کیلوگرم کاه پاستوریزه و مرطوب گردیده که به طور معمول با 300 تا 500 گرم بذر بسته به میزان دلخواه از عملکرد بذر پاشی و مخلوط می گردد برای انجام مراحل فوق دست ها از قبل می بایست توسط مواد ضدعفونی کننده همچون الکل کاملاً ضدعفونی گردند .

آماده سازی کیسه کشت
مخلوط تهیه شده در درون کیسه های پلاستیکی شفاف به ارتفاع 80 سانتیمتر و قطر 30 سانتیمتر ریخته شده و توسط نخ نایلونی درب آن بسته می شود ضخامت کیسه های پلاستیکی باید متناسب باشد تا مانع از انتقال دما از محیط به بستر و یا بالعکس نگردد باید توجه داشت به هنگام پر کردن کیسه ها از فشار دادن کاه و تخلیه اکسیژن موجود درون کیسه خودداری گردد .

مراحل نگهداری
کیسۀ آماده شده به مدت 3 هفته در دمای 24 درجۀ سانتیگراد و به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری می شود در این مدت نیازی به رطوبت و تهویۀ مکان مورد نظر نیست ، پس از گذشت این مدت و پوشیده شدن حداقل 70 درصد سطح کیسه از تارهای سفید رنگ بنام ریسه(میسیلیوم) اقدام به ایجاد شکافهای بعلاوه ای شکل به طول 1 سانتیمتر و به فاصلۀ 10 سانتیمتر از هر جهت در پیرامون کیسۀ کشت نموده و با کاهش دما از 24 به 18 درجه سانتیگراد و افزایش رطوبت از طریق آبپاشی کف محیط و یا اسپری کردن آب روی کیسه ها و نیز تهویۀ هوای محیط چند نوبت در روز ، همچنین روشن نمودن یک عدد لامپ در ساعات تاریکی شرایط مناسبی را جهت باردهی قارچ فراهم می آوریم .

برداشت محصول
دورۀ برداشت محصول معمولاً طی 3 چین در 3 دورۀ 7 تا 10 روزه انجام شده و انتظار می رود با اعمال مراقبتهای صحیح و به موقع حداقل به میزان 3 تا 4 کیلوگرم قارچ تازه از هر کیسه برداشت شود.


آشنایی با اصول پرورش قارچ دکمه ای
نظر به اینکه قارچ های دکمه ای از جمله تجزیه کننده های ثانویه هستند نیازمندند بر روی مواد آلی که قبلاًَ مورد تجزیه میکروبی قرار گرفته است مستقر گردیده و رشد نماید به این فرآیند میکروبی که طی آن مواد آلی تخمیر شده و مورد تجزیه قرار می گیرند کمپوستینگ یا کود سازی گفته و طبق این تعریف می توان دریافت قارچ دکمه ای بر خلاف قارچ های صدفی جهت تأمین غذای مورد نیاز خود احتیاج به مواد دیگری به غیر از کاه در بستر کشت داشته که برای تهیۀ کمپوست باید در نظر گرفته شوند. این مواد شامل انواع کودهای حیوانی بعنوان مکملهای غذائی ـ انواع کنسانتره بعنوان افزودنی ها ـ مواد معدنی و کودهای ازته می باشند که تحت شرایط خاص و طبق فرمول های تعریف شده تهیه و در فرآیند کمپوست سازی مورد استفاده قرار می گیرند. این فرمول ها متنوع بوده و تا کنون فرمول خاصی بعنوان یک فرمول کلی و جهانی بمنظور مصرف در سراسر جهان ارائه نگردیده و در هر منطقه ای که کار کشت و پرورش قارچ دکمه ای صورت می پذیرد بر حسب مواد اولیۀ موجود ممکن است از یک یا چند فرمول منطبق با شرایط آن منطقه استفاده شود. فرمول رایجی که هم اکنون در اکثر واحد های کشت و پرورش قارچ دکمه ای در کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد متشکل از موادی همچون کاه گندم ـ کود مرغی ـ اوره ـ ملاس چغندر قند و پودر سنگ گچ بوده که تهیۀ آنها در اکثر مناطق کشور به راحتی و به وفور امکان پذیر است.

مراحل پرورش قارچ دکمه ای
هر واحد پرورش قارچ دکمه ای صرف نظر از مقیاس تولید چنانچه کمپوست مورد نیاز را خود تهیه نماید در کل دارای سه بخش تولید شامل بخش فرآوری کمپوست ـ بخش فرآوری خاک پوششی و بخش تولید قارچ می باشند که در عمل از امکانات فراهم شده در فرآوری کمپوست به منظور فرآوری خاک پوششی نیز می توان بهره برده و در واقع بخش فرآوری خاک پوششی فرعی و در اصل هر واحد پرورش قارچ دکمه ای که خود اقدام به تهیه کمپوست می نماید از دو بخش اصلی فراوری کمپوست و تولید قارچ تشکیل می گردد. عملیات فرآوری کمپوست را می توان در پیست های کمپوست سازی و سپس پاستوریزاسیون آن را در سالن های تولید و یا سالن خاصی که بدین منظور احداث گردیده انجام داد. با اجرای برنامه زمانبندی و استفاده از تکنیک های جدید در فرآوری کمپوست می توان ترتیبی اتخاذ نمود تا بطور متوالی سالن های تولید حداکثر در مدت زمانی 2 ماهه یک دوره کامل کاشت ـ داشت و برداشت را پشت سر بگذارند. با استفاده از این روش کشت و پرورش قارچ دکمه ای را که پیش از این در هر سال حدود 3 تا 4 دوره بیشتر اجراء نمی گردید به 5 تا 6 دوره افزایش داده و علاوه بر این با قفسه بندی نمودن سالن های تولید سطح زیر کشت هر سالن را حداقل به 2 برابر افزایش داده که تمام این عوامل در بالا بردن کارائی واحدهای تولیدی نقش بسزائی دارد.

کمپوست سازی
در این عملیات که در دو مرحلۀ تخمیر و پاستوریزاسیون صورت می پذیرد مواد اولیه طبق فرمول از قبل تهیه و ضمن مخلوط نمودن آن ها به روش های معمول شرایطی فراهم می گردد تا در اثر انباشته شدن تودۀ مواد تخمیر لازم صورت پذیرد پس از سپری شدن این مرحله با اجرای عملیات پاستوریزاسیون کمپوست سازی تکمیل و عاری از میکرو اورگانیسم های نا خواسته تا حد امکان گردیده و بستری مناسب جهت تأمین مواد غذایی لازم برای پرورش قارچ دکمه ای فراهم می شود. موفقیت هر چه بیشتر در تولید قارچ دکمه ای تا حدود زیادی بسته به موفقیت در ساخت کمپوست بعنوان تنها منبع تأمین مواد غذایی جهت رشد قارچ داشته و چنانچه این عملیات مبتنی بر فراگیری علوم و دانش فنی مربوط و آموزش های لازم باشد پرورش قارچ دکمه ای کاری آسان و پر درآمد و موجب رضایت کامل پرورش دهندگان از هر حیث خواهد بود.
بذر زنی
پس از اتمام عملیات کمپوست سازی و خنک نمودن آن اقدام به بذر زنی نموده این کار را می توان در سالن پاستوریزاسیون و یا سالن های تولید بسته به روش های موجود انجام داد در هر حال میزان بذر مصرفی 3 تا 5 درصد وزن کمپوست موجود و بنابر سویه مناسب و انتخاب گردیده می باشد.انتخاب سویه مناسب موجب می گردد محصول تولید شده در شرایط نامساعد محیطی همچنین مقابله با بیماری ها مقاومت بیشتری از خود نشان داده و در شکل ظاهری و به تبع آن بازار پسندی محصولات تولیدی و حتی میزان باردهی بهترین حالت ممکن را داشته باشد.

پنجه دوانی
پس از انجام عملیات بذر زنی کمپوست مرحله پنجه دوانی که در واقع همان دورۀ کاشت و داشت قارچ های دکمه ای است آغاز و در حالیکه این دوره در سالن های تولید انجام می پذیرد می بایست تمامی شرایط لازم محیطی از قبیل دما شامل گرما و سرما ـ رطوبت ـ نور و تهویه به نحو مطلوب و متناسب با پرورش قارچ دکمه ای فراهم تا بتوان حداکثر محصول را به لحاظ کمی و کیفی بدست آورد. فراهم نمودن این شرایط کار چندان دشواری نبوده و با کسب دانش فنی لازم و استفاده از تأسیسات ارزان قیمت می توان به ایجاد محیطی مناسب جهت پرورش قارچ پرداخت.
برداشت
پس از سپری شدن دورۀ پنجه دوانی (کاشت وداشت) و رشد کامل ریسه ها در بستر شرایط محیطی را به گونه ای تغییر می دهیم تا قارچ استعداد خود را برای تولید اندام باردهی بروز داده و گره های اولیه در سطح بستر تشکیل گردد با تهویۀ مناسب و کاهش دمای محیطی این شرایط ایجاد و رشد سریع کلاهک را شاهد خواهیم بود باردهی محصول در دوره برداشت که معمولاً در زمانی به مدت 21 روز تا 30 روز انجام می شود. بستگی به پارامتر های متعددی از قبیل کمیت و کیفیت کمپوست، بذر انتخاب شده و ایجاد شرایط مطلوبی از عوامل محیطی در سالن ها همچنین مدیریت مبارزه با آفات و بیماری ها داشته که در هر صورت و حتی در شرایط نامطلوب و به کارگیری روش های غیر حرفه ای و سنتی انتظار می رود از هر تن کمپوست موجود در سالن های تولید بین 16 تا 18 درصد محصول یعنی 160 تا 180 کیلوگرم قارچ تازه با تعریف شرایط فعلی این صنعت در کشور حاصل که به تناسب هزینه های اجرایی و فروش محصول بدست آمده به صورت فله ای و بعنوان محصول درجه 2 حداقل 100 درصد سودآوری به ازاء هزینه های انجام گردیده عاید تولید کنندگان خواهد کرد. مجدداً یادآوری می گردد ارقام فوق در بدترین شرایط تولید موسوم به تولید نا مطلوب در نظر گرفته شده .
نظافت
سالن های تولید قارچ باید در طی دورۀ کاشت ـ داشت و برداشت فاقد هر گونه آلودگی بوده و رعایت اصول بهداشتی و نظافت سالن ها تا حد زیادی در سلامت محصول تأثیر داشته لیکن تولید کنندگان چه قبل از آغاز به کار در سالن های تولید و چه در حین اجرای دورۀ پرورش قارچ از روش های متفاوتی در حفظ بهداشت محیط استفاده مینماید. آموزش کارکنان ـ رعایت اصول بهداشتی ـ اجرای برنامه های بهداشتی در احداث واحد های تولیدی و نیز بکار¬گیری موانع فیزیکی از جمله روش هایی در مبارزه آفات و بیماری هاست اما آنچه که بعنوان یک اصل کلی در مقابله با آفات و بیماری ها درنظر گرفته می شود و پیشگیری و نه مبارزه است که با کسب دانش لازم مقابله و پیشگیری کار سختی نخواهد بود در هر صورت برای هر محصولی وجود آفات و بیماری ها اجتناب ناپذیر بوده اما در نظر داشتن این نکته ضروری است که توجه به مسئله آفات و بیماری های خاص سالن های تولید امنیت سرمایه گذاری را تأمین و بی تفاوتی نسبت به آن البته خساراتی را در بر خواهد داشت.
صنایع جانبی
نظر به اهمیت و ارزش غذایی فراوان، قارچ ها از دیرباز این تفکر وجود داشته که چگونه می توان قارچ ها را برای مدت طولانی تری نگهداری کرد. گرچه این معنا نیز به غلط تفسیر و از آن به ماندگاری کم قارچ ها تعبیر شده اما باید توجه داشت که در صورت انتخاب سویه مناسب از بذر و تهیۀ بستر مناسب کشت همچنین رعایت اصول علمی در تولید و دقت در اجرای مراحل برداشت، نگهداری، بسته بندی و حمل می توان اذعان داشت پایداری قارچ کمتر از سایر محصولات کشاورزی همچون آلبالو ـ گیلاس ـ انگور ـ زرد آلو ـ هلو ـ موز ـ آلو زرد ـ گوجه فرنگی و انواع سبزیجات نیست و درمواردی که ایجاب می کند قارچ به طور روزانه و تازه مورد مصرف قرار گیرد باید حداقل شرایط لازم که برای نگهداری سایر محصولات کشاورزی لازم است برای قارچ نیز در نظر گرفته شود و اگر قصد داریم قارچ را برای مدت های طولانی تر نگهداری نماییم لازم است از روش های متداول استفاده نموده که گرچه هزینه بر می باشند اما هر میزان سرمایه گذاری دراین زمینه درآمد کافی ایجاد تا توجیه اقتصادی مثبتی را در برداشته باشد باید در نظر داشت این روند جایگاه خاص خود را در صنایع غذایی و پرورش قارچ پیدا کرده و از اهمیت بسزایی برخورد گشته از آنجایی که امروزه قارچ تازه با روش های صحیح از یک قاره به قاره ای دیگر فرستاده شده بدون این که کوچکترین تغییری در کیفیت آن ایجاد گردد می توان دریافت که روش های مدرن جایگزین شیوه های سنتی فعلی و معمول در کشور ما گردیده و در صورتیکه فاصله ما با دستیابی و به کارگیری این روش های جدید زیاد است شاید بهتر باشد به جای چانه زنی ناشی از برداشتهای عامیانه و غیر علمی در بحث میزان ماندگاری قارچ به فکر چاره اندیشی لازم در اجرای تکنیک های متداول و به روز دنیا باشیم. از جمله این روش ها که هم اکنون و در اکثر کشورهای تولید کننده و صادر کننده ، عمده قارچ مورد استفاده قرار می گیرد می توان به روشهای مختلف خشک کردن قارچ از جمله خشک کردن تحت خلاء ـ خشک کردن انجمادی ـ خشک کردن در سطح حرارت دیده و خشک کردن با جابجایی هوا و نیز روش های مختلف در کنسرو کردن ـ منجمد نمودن و تهیه مربا ـ شور و ترشی از قارچ اشاره کرد که امکان نگهداری طولانی مدت آن را علاوه بر تأمین تقاضا جهت ذائقه های متفاوت فراهم ساخته و شرایط لازم برای صادرات این محصول را به هر نحوی ایجاد نموده و ارزش افزوده بالایی را برای آن رقم می زند. به عنوان مثال می توان به ارزش 3 انس قارچ صدفی خشک یعنی معادل 75 گرم قارچ فرآوری شده اشاره کرد که در حال حاضر در بازارهای بین المللی به مبلغ 15 دلار مورد معامله قرار می گیرد. بدیهی است به منظور کسب اطلاعات بیشتر می توان دربخش سایتهای مرتبط به مطالعه این موضوع پرداخت.
سایتهای مرتبط
سرعت تحقیقات در علوم مختلف موجب گردیده تا حد و مرزی برای دانسته های علمی قائل نشده و این در حالی است که ابزارهای جدید در ارتباطات همچون اینترنت نیز سبب شده تا فواصل برای دسترسی به آخرین یافته های علمی در جهان روز به روز کمتر و همین امر باعث گردیده تا در هر زمانی که اراده کنیم در زمینه های متفاوت به کسب معلومات تازه بپردازیم، به موازات سهولت ایجاد شده در کسب اطلاعات مورد نیاز تعدد مطالب نیز از سوی دیگر دستیابی سریع به اطلاعات مفید را نیز اندکی مشکل می سازد از این رو در وب سایت قارچ طلایی این امکان تعبیه گردیده تا با حضور در صحفه سایت های مرتبط با بهترین سایتهای علمی موجود در رابطه با قارچ آشنا و در موضوعات مختلف مورد نیاز خود به مطالعه بپردازید .
- پرورش قارچ صدفی
http://www.mycowest....ow/i-grow-1.htm
- پرورش قارچ دکمه ای
http://www.fungi.com/
- آشنایی با گونه های مختلف قارچ
http://www.rogersmushrooms.com/
- بذر قارچ
http://mushroomspawn.cas.psu.edu/
- تصاویر قارچ ها
http://www.fungaljun...guide/index.htm
- قارچ خشک
http://www.dried-mus...-mushrooms.html


#4 Sanaz6617

Sanaz6617

    کاربر فعال

  • عضو انجمن
  • ستارهستارهستاره
  • 386 ارسال

ارسالی 30 January 2013 - 09:34 AM

قابل توجه علاقه مندان به کشت قارچ دکمه ای

قارچ خوراکی دکمه ای
مدت نسبتاً مدیدی است که در سطح کشور از رونق مناسب و مطلوب از لحاظ اقتصادی برخوردار می باشد، طی سالهای گذشته مصرف سرانه قارچ دکمه ای،روندی صعودی پیدا کرده و وضعیت عرضه و تقاضا در شرایط نسبتاً مطلوبی قرار دارد،که جوابگوی باز پرداخت هزینه های تولید کنندگان قارچ می باشد.


تصویر

جهت شروع فعالیت در زمینه کشت و پرورش قارچ دکمه ای نیازمند احداث حد اقل یک واحد استاندارد تولید قارچ دکمه ای بوده که چنین تعریفی مشتمل بر تهیه و خرید و آماده سازی زمین مورد نیاز طرح و نیز احداث ساختمانها و سالنهای تولید و همچنین صرف سرمایه گذاری جهت خرید و نصب ماشین آلات، ادوات و دستگاه های مورد نیاز در کلیه مراحل کاشت، داشت و برداشت می باشد

تصویر

پروسه تولید قارچ دکمه ای در مقایسه با قارچ صدفی بسیار پیچیده تر و مستلزم دانش فنی و تخصص بالا و نیز اعمال سرمایه گذاری به مراتب بیشتر و همچنین اعمال صحیح نکات فنی در تمامی مراحل تولید می باشد

تصویر

در تولید قارچ دکمه ای از مواد اولیه ای شامل کاه و کلش گندم ،کود مرغی ،خاک پیت ،بذر قارچ و.....استفاده شده مضافاً بر اینکه تمامی مواد اولیه ساخت بستر تولید قارچ دکمه ای (کمپوست) می بایست پس از تهیه و خریداری طبق روشهای مختلف موجود آماده سازی و پاستوریزه گردد
در یک واحد کشت و پرورش قارچ دکمه ای مراحل تولید کمپوست با استفاده از ادوات و ماشین آلات تخصصی خود انجام گرفته و همچنین در مراحل داشت و نگهداری از کلیه امکانات فنی و مهندسی جهت تولید و تاًمین حرارت ،رطوبت و اکسیژن موردنیاز رشد و پرورش قارچ استفاده و در مراحل برداشت با استفاده از تکنولوژی روز جهت برداشت و بسته بندی محصول تولیدی و عرضه آن به بازار مصرف انجام می شود .در تمامی مراحل فوق اعمال یک مدیریت صحیح در کلیه موارد مطروحه نیازمند اطلاعات و دانش علمی و عملی بسیار بوده و صرفنظر ازمیزان سرمایه گذاری کلان مورد نیاز آن، نیازمند تلاش و پشتکار فراوان می باشد
تصویر

موفقیت واحد های بزرگ تولید قارچ دکمه ای کشور که در حال حاضر جوابگوی بخش اعظمی از نیاز سالیانه قارچ دکمه ای کشور را تاًمین می کنند مبین اعمال صحیح مدیریت تولید در تمامی مراحل ذکر شده بوده و نیز پویایی و بازدهی مطلوب این حرفه را بیان می دارد

تصویر

در حال حاضر حداقل میزان سرمایه گذاری در این بخش و همچنین شرح کامل خصوصیات فنی موردنیاز جهت احداث حداقل یک واحد تولیدی کشت و پرورش قارچ دکمه ای از طرف وزارت جهاد کشاورزی بررسی و تبیین شده است.بر طبق این طرح و بررسی کاملاً پرواضح است که عملاً سرمایه گذاری در زمینه احداث کارخا نجات قارچ دکمه ای با توجه به ظوابط و دستور العمل های موجود،مستلزم صرف سرمایه گذاری کلان از طرف متقاضی این صنعت و حرفه می باشد.که در شرایط متعارف در نواحی مختلف کشور این میزان از 300 میلیون تومان تا 700 میلیون تومان بسته به فاکتورهای موجود متغییر می باشد(فاکتورهای مهم میزان سرمایه گذاری در احداث و راه اندازی یک کارخانه قارچ دکمه ای شامل میزان تولید سالیانه،انتخاب زمین اجرای طرح و قیمت آن و همچنین تنوع صرف سرمایه گذاری در مراحل ساخت،ماشین آلات و ادوات می باشد)
تصویر


اهم فعالیت شرکت خدمات کشاورزی سبز دامن چالوس در زمینه اجرای طرح های کشت و پرورش قارچ دکمه ای بصورت طرح های پیشنهادی ذیل به حضور شما متقاضی گرامی ارایه می گردد
با توجه به مطالب گفته شده در ابتدای این متن پر واضح است که تصمیم گیری جهت احداث و راه اندازی حد اقل یک واحد کشت و پرورش قارچ دکمه ا ی ( با توجه به ضوابط موجود از طرف ارگانهای زیربط) عملاً از عهده و توان کاری و مالی هر فرد و متقاضی این حرفه خارج می باشد ولیکن با تمهیداتی که شرکت سبزدامن چالوس اندیشیده است شما متقاضی گرامی می توانید با کسب اطلاعات مورد نیاز در مورد مراحل مختلف کشت و پرورش قارچ دکمه ای از خدمات نوین و منحصر به فرد این شرکت بهره مند گردید

تصویر


شرح خدمات شرکت سبزدامن چالوس جهت فعالیت در زمینه کشت و پرورش قارچ دکمه ای در دو مقوله فعالیت نیمه حرفه ای و فعالیت حرفه ای بیان می گردد
الف - کشت و پرورش قارچ دکمه ای به صورت فعالیت نیمه حرفه ای
جهت فعالیت در زمینه کشت و پرورش قارچ دکمه ای به صورت نیمه حرفه ای می توان با خرید کمپوست آماده قارچ دکمه ای ( کمپوست اصطلاحاً به کیسه حاوی بستر کشت مشتمل بر مواد اولیه مورد نیاز پاستوریزه شده و آماده باردهی اطلاق می گردد.) نه تنها از صرف سرمایه گذاری سنگین ادوات و ماشین آلات تولید کمپوست صرفنظر نمود بلکه متقاضی کشت و پرورش صرفاً با ساخت یا در اختیار داشتن سالنهای استاندارد و یا مناسب جهت پرورش ( مراحل داشت و برداشت ) مطابق با استاندارد های موجود و ارائه نکات کار شناسی توسط کار شناسان این شرکت به صورت کاملاً ساده تر از لحاظ سختی کار و پروسه پرورش و نیز میزان سرمایه گذاری اقدام نماید. بدیهی است مراحل کاشت صرفنظر شده و صرفاً مراحل داشت و برداشت صورت می پذیرد
در صورتی که متقاضی کشت و پرورش قارچ خوراکی بتواند تمهیدات لازم جهت احداث و آماده سازی حداقل یک سالن کشت و پرورش ( به مساحت 50 تا 100 متر مربع ) را فراهم نماید می تواند با صرف سرمایه گذاری بسیار اندک شامل هزینه قفسه بندی و نیز خرید دستگاهای گرم کننده و رطوبت ساز و... با خرید کمپوست آماده قارچ دکمه ای فعالیت خود را آغاز نماید.
حداقل میزان و سطح فضای مورد نیاز 50 تا 100 متر مربع بوده که می توان از فضا های موجود شامل پارکینگ سرپوشیده،زیرزمین،یک اطاق بزرگ یا یک انبار جهت سالن کشت و پرورش قارچ دکمه ای استفاده نمود. میزان سرمایه گذاری برای چنین واحد هایی صرفاً هزینه های ساخت قفسه بندی چوبی یا فلزی مورد نیاز کمپوست ها و همچنین خرید دستگاه های مورد نیاز مراحل تولید قارچ دکمه ای ( دستگا ه گرم کننده، رطوبت ساز و... ) می باشد که در وسعت سالن هایی از 50 تا 100 متر مربع از 5/000/000 ایال تا 15/000/000 ریال متغییر می باشد.
در صورتی که متقاضی چنین مکانهایی را در اختیار نداشته باشد بهترین تو صیه کارشناسان این شرکت رهن یا اجاره سالیانه چنین فضاهایی می باشد که از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه تر بوده؛ در غیر این صورت متقاضی مربوطه می بایست نسبت به ساخت سالن های کشت و پرورش اقدام نماید.
در حال حاضر این شرکت مبتکر طرحهای نوین ساخت سالن های کشت و پرورش قارچ دکمه ای در واحد های کوچک پر بازده بوده که متقاضی مربوطه می تواند با عقد قرارداد با شرکت خدمات کشاورزی سبز دامن چالوس از آخرین دستاوردهای موجود در زمینه احداث سالن های ارزان قیمت و مکانیزه کشت و پرورش قارچ دکمه ای بهره مند شود.
در ساخت چنین واحد هایی از آخرین دستاوردهای موجود در زمینه انتخاب نوع مصالح و مواد به کار رفته شده و همچنین بهره گیری از کا رآمد ترین و به صرفه ترین دستگاه ها و ادوات مورد نیاز استفاده شده است. بر طبق این طرح علاوه بر کاهش هزینه های ساخت، کلیه مراحل تولید توسط دستگاه ها و ادوات قابل کنترل و اتوماتیک صورت میگیرد، دستگاه ها و ادوات فوق از بالاترین راندمان و نیز کمترین مصرف انرژی بهره مند بوده که بر طبق آن بازده اقتصادی طرح نیز به مراتب بالاتر می باشد؛ بر طبق موارد گفته شده متقاضی کشت و پرورش قارچ دکمه ای می تواند با در اختیار داشتن حداقل 200 متر مربع زمین و اختصاص نیمی از آن به سالن های کشت و با سرمایه گذاری اندک فعالیت در این زمینه را آغاز نماید.
جهت هرگونه مشاوره در زمینه ساخت و احداث این واحدهای مکانیزه و مدرن کشت و پرورش قارچ دکمه ای می توانید با واحد مهندسین مشاور این شرکت ( 09122275792و 09111914074 ) تماس حاصل فرموده تا راهنمایی لازم صورت گیرد.



تصویر


خدمات شرکت سبز دامن چالوس جهت این دسته از متقاضیان شامل ارائه خدمات ذیل در قالب عضویت در گروه تولید کنندگان تحت پوشش می باشد
شما متقاضی گرامی می توانید ضمن تماس با شرکت سبز دامن چالوس ضمن ارسال مدارک مورد نیاز جهت عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش ، از خدمات منحصر به فرد این شرکت به شرح ذیل بهره مند گردید
جهت کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای به صورت فعالیت نیمه حرفه ای می توان با خرید کمپوست آماده قارچ دکمه ای نه تنها از صرف سرمایه گذاری ادوات و ماشین آلات و امکانات پر هزینه تولید کمپوست صرف نظر نمود بلکه متقاضی صرفاً با داشتن یا ساخت سالنهای استاندارد و مطابق با سالنهای مناسب جهت پرورش قارچ دکمه ای به صورت ساده تر اقدام به فعالیت نمایند. بدیهی است مراحل کاشت کنسل و صرفاً مراحل داشت و برداشت انجام خواهد گرفت


تصویر


جهت فعالیت بدینصورت متقاضی می تواند بر حسب نظر خود به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آید


1. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند پس از احراز مشخصات فردی و ثبت عضویت طبق برنامه زمان بندی شده، در دفتر مرکزی شرکت یا در یکی از دفاتر نمایندگی این شرکت در مراکز استانها جهت حضور در جلسات معارفه و آشنائی با مراحل مختلف کشت و پرورش قارچ خوراکی و همچنین عقد قرارداد همکاری فی مابین از آخرین دستاوردهای موجود و نیز تکنولوژی تولید بهره مند می گردند. در جلسات توجیهی فوق کلیه نکات فنی لازم و نیز خدمات مشاوره ویژه جهت احداث و راه اندازی واحد های تولید قارچ خوراکی ، زمین طرح ،مدیریت تولید، مدیریت مبارزه با آفات و بیماری ها ،ساخت و نصب ماشین آلات و دستگاه های مورد نیاز ،مواد اولیه و مدیریت بازار یابی و فروش بهره مند می گردند .
جلسات فوق به صورت فشرده با حضور کارشناسان متخصص و مجرب کشت و پرورش قارچ خوراکی و نیز کارشناسان متخصص جهت مشاوره، طراحی و احداث ساختمانهای تولید و نیز کارشناسان ماشین آلات و ادوات مورد نیاز و تاسیسات و... انجام گرفته و علاقه مندان ضمن حضور به طور آگاهانه با مراحل مختلف شروع فعالیت آشنائی لازم را پیدا خواهند نمود.
توجه : شرکت در جلسات توجیهی فوق رایگان بوده و صرفاً جهت اعضاء محترم گروه تولید کنندگان می باشد.
توجه : کلیه متقاضیان عضویت در گروه تولید کنندگان در طول جلسات تو جیهی از خدمات ویژه این شرکت در اقامت و اسکان متقاضیان با بهترین شرایط با تخفیفات ویژه برخوردار می باشند.
توجه : در جلسات معارفه و توجیهی فوق ، قرارداد همکاری فی مابین شرکت سبز دامن چالوس با متقاضیان عضویت در گروه تولید کنندگان بطور حضوری و رسمی منعقد خواهد گردید . محتوای قرارداد همکاری فی مابین ، شرح کلی خدمات شرکت سبز دامن چالوس با متقاضیان و اعضاء محترم گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی خواهد بود
توجه : در جلسات معارفه و توجیهی فوق ، قرارداد خرید تضمینی محصولات تولیدی (قارچ صدفی ، قارچ دکمه ای ) فی مابین شرکت سبزدامن چالوس و متقاضی عضویت در گروه تولید کنندگان بطور حضوری و رسمی منعقد خواهد گردید
2. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند از خدمات ویژه این شرکت به صورت تخفیف ویژه در قیمت فروش مواد اولیه شامل : بذر قارچ ، کمپوست ، خاک پوششی ، کیسه های استاندارد کمپوست و ... بهره مند می باشند .
3. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند از بازدید و نظارت رایگان کارشناسان این شرکت در تمامی مراحل دوره تولید (کاشت ، داشت ، برداشت ) برخوردار می باشند. خدمات ویژه طرح نظارت و بازدید کار شناسان این شرکت جهت اعضاء حد اقل چهار بار در سال بوده و تمامی مشکلات و موانع پیش آمده در طول دوره کشت و پرورش مرتفع گردیده؛بدیهی است ریسک سرمایه گذاری به حد اقل رسیده و حد اکثر تولید و بازده سرمایه گذاری عاید اعضاء محترم گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت خواهد شد
کلیه اعضاء محترم گروه تولید کندگان پس از از عقد قرارداد همکاری فی مابین و شروع فعالیت، موظف به ارائه گزارش کاری روزانه خود به صورت تلفنی یا ارسال نمابر ویا پست الکترونیک به دفتر مرکزی شرکت خواهند بود. بدیهی است در صورت بروز هرگونه مشکل در حین اجرای طرح خدمات مشاوره تلفنی رایگان شامل حال اعضاء خواهد بود. پس از ارسال گزارشات کاری روزانه توسط متقاضی و درج در پرونده مربوطه مراتب جهت هرگونه دستورات کارشناسی از طرف شرکت به متقاضی ارسال خواهد شد بدیهی است میزان موفقیت متقاضیان در حین کار و فعالیت با ارسال گزارش روزانه مشخص و در صورت وجود مشکل مرتفع خواهد شد
4. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند از خدمات ویژه این شرکت جهت فروش ماشین آلات ، دستگاه ها و ادوات مورد نیاز شامل (دستگاه های حرارتی و برو دتی ، پکیجهای گرمایشی و سرمایشی ، چیلر ، بویلر، رطوبت ساز ، دیگ بخار ، دیگ پخت و پاستو ریزاسیون ، تاسیسات و سنسورهای تنظیم رطوبت و حرارت ، دستگاه بسته بندی و.... ) به نرخ کارخانه بهرمند می باشند. کلیه دستگاه ها و ادوات فوق الذکر از خدمات پس از فروش و گارانتی معتبر برخوردار بوده و فروش صرفاً جهت اعضاء محترم گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت می باشد
5. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند از خدمات ویژه این شرکت جهت عقد قرارداد خرید تضمینی قارچ خوراکی برخوردار می باشند. قیمت مصوب خرید تضمینی محصول قارچ دکمه ای 30000ریال و قارچ صدفی 20000 ریال تحویل درب مرکز خرید شرکت می باشد. خرید تضمینی محصول قارچ خوراکی صرفاً جهت اعضاء محترم گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش این شرکت بوده و این شرکت هیچگونه تعهدی در قبال تولید کنندگان غیر ندارد
6. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند از خدمات ویژه و منحصر به فرد این شرکت در طرح تضمین و امنیت سرمایه گذاری برخوردار می باشند. طرح تضمین و امنیت سرمایه گذاری شامل معاهده فی مابین شرکت بیمه با شرکت خدمات کشاورزی سبز دامن چالوس بوده که در این طرح اعضاء محترم با معرفی نامه این شرکت ضمن عقد قرارداد بیمه در تمامی مراحل سرمایه گذاری شامل ساخت ، دستگاه ها و ادوات ، موانع و بلایای طبیعی شامل آتش سوزی، سیل و زلزله و .... برخوردار می باشند
7. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند در صورت تقاضای دریافت تسهیلات بانکی جهت احداث و راه اندازی واحد های تولید قارچ خوراکی از خدمات ویژه این شرکت جهت تهیه و تنظیم طرحهای توجیهی و اخذ موافقت نامه اصولی ، جواز احداث و بهر برداری و .... برخوردار می باشند
8. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند از خدمات این شرکت نسبت به درج مشخصات اعضاء در خصوص میزان سرمایه گذاری سطح زیر کشت ، میزان تولید و ... در سایت اطلاع رسانی شرکت برخوردار می باشند. بدیهی است تعامل و همکاری فیمابین اعضاء موجبات رشد و ارتقاء سطح تولید را فراهم می سازد
9. کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند در صورت رضایت مندی شرکت خدمات کشاورزی سبزدامن چالوس از نحوه کشت و پرورش و نیز دارا بودن شرایت لازم جهت اعطای دفتر نمایندگی شرکت سبزدامن چالوس در سطح استان متقاضی در اولویت وا گذاری می باشند
10.کلیه متقاضیان کشت و پرورش قارچ خوراکی ( قارچ صدفی - قارچ دکمه ای ) که به عضویت در گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس در آمده اند ازخدمات دریافت تسهیلات ریالی صندوق حمایتی گروه تولید کنندگان قارچ خوراکی تحت پوشش شرکت سبز دامن چالوس بهره مند می باشند

فارغ التحصلان رشته های کشاورزی و رشته های مرتبط ، اعضاء سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور ،کارمندان ، دانشجویان دانش آموزان ، اعضاء سازمان جوانان استانها ، مددجویان تحت پوشش کمیته امداد استانها و همچنین خانواده محترم شهدا جانبازان و ایثار گران و نیز متقاضیان کار با دریافت معرفی نامه از ادارات کار و امور اشتغال شهرستانها از تخفیف ویژه در پرداخت حق عضویت در گروه تولید کنندگان برخوردار می باشند
ب - کشت و پرورش قارچ دکمه ای به صورت فعالیت حرفه ای
متقاضیانی که نسبت به احداث حداقل یک واحد کارخانه قارچ دکمه ای استاندار د و مطابق با آخرین دستور العمل احداث کارخانه قارچ دکمه ای صادره از وزارت محترم جهاد کشاورزی اقدام نموده اند و نیز کلیه مجوزهای لازم از سوی ادارات ذیربط را دریافت نموده اند و آماده سرمایه گذاری ( از محل منابع داخلی و سرمایه گذاری شخصی یا از محل دریافت تسهیلات بانکی ) می باشند می توانند جهت هرگونه مشاوره به دفتر مرکزی شرکت مراجعه تا نسبت به عقد قرارداد همکاری فی مابین در خصوص طراحی، ساخت ، نصب دستگاه ها و ماشین آلات ، نظارت تخصصی بر روند تولید، راه اندازی و بهر برداری، مدیریت بازرگانی و فروش و ... اقدام نمایند.
تلفن مشاوره : 5792 227 0912 و 4074 191 0911
گروه مهندسین متخصص مشاور : شامل کارشناسان فنی و متخصص عمران و سازه در بخش طراحی و احداث سازه، سالنهای تولید و ساختمانهای مربوطه ؛ همچنین کارشناسان فنی و متخصص عمران و تاسیسات در بخش طراحی ،نصب و راه اندازی دستگاه ها و تاسیسات مورد نیاز و نیز کارشناسان فنی متخصص کشاورزی در بخش تولید ( کاشت ، داشت، برداشت) و مبارزه با آفات و بیماریها ... و کارشناسان فنی و متخصص مدیرت بازرگانی در بخش فروش و بازاریابی محصولات تولیدی بوده که از مرحله عقد قرارداد تا پایان پروژه ضمن حضور در محل اجرای طرح بر طبق استاندارد های موجود ارائه خدمات می نمایند
پست الکترونیک : info@sabzdaman.ir
www.shayantejarat.com

#5 Sanaz6617

Sanaz6617

    کاربر فعال

  • عضو انجمن
  • ستارهستارهستاره
  • 386 ارسال

ارسالی 30 January 2013 - 09:46 AM

نور در پرورش جوجه های گوشتی

[img]http://tbn1.google.com/images?q=tbn:l6CVUmDfIlFBfM:http://www.rahnema.com/images/6247_2006121200.jpg[/img]
نیاز جوجه های گوشتی به نور

مقدمه
سالهاست که از برنامه های نوری مختلف به منظور تحریک و افزایش رشد ، درجوجه های گوشتی استفاده می شود امروزه یک جوجه گوشتی معمولی م یتواند روزانه به طور متوسط حدود 45 گرم افزایش وزن داشته باشد و این بدان معنی است که متوسط وزن گله های مخلوط مرغ و خروس گوشتی در 45 روزگی به 043/2 کیلوگرم خواهد رسید واین یک موفقیت بزرگ است . دو دهه قبل برای رسیدن به این وزن به زمانی دوبرابر این مدت نیاز بود برای دستیابی به این بازدهی چشمگیر در 6 هفتگی تغییرات بسیاری در ژنتیک ، تغذیه ، طراحی سالنها ، کنترل بیماری ها و مدیریت ایجاد شده است یکی از عوامل مدیریتی که با تدبیر و موفقیت به اجرا در آمده استفاده از نور برای جوجه های گوشتی است یک جوجه گوشتی تا 45 روزگی ، حدود 1000 ساعت زندگی میکنداگر این جوجه این مدت کوتاه را تحت شرایط نور طبیعی زندگی کند نیمی اززندگی خود را در تاریکی خواهد گذراند که در این شرایط اکثر پرندگان قادر به استفاده ازغذا و آب نیستند بنابراین بعد از 2 ساعت که غذای خورده شده هضم گردید جوجه ها شروع به استفاده از ذخایر بدن خود کرده و برای حفظ احتیاجات نگهداری معمولی بدن خود انرژی از دست می دهند و در نتیجه رشد آنها می تواند آهسته شود . برنامه ای که در حال حاضر بیش از سایر برنامه ها به کار می رود استفاده از 23 ساعت نور و 1 ساعت تاریکی است این برنامه از نظر تئوری فعالیت حیاتی پرنده را دو برابر کرده و مدت زمان تغذیه را افزایش میدهد علاوه بر این برنامه نوری برنامه های دیگری نیز وجود دارند که در این مقاله به شرح آن خواهیم پرداخت برای اینکه از یک برنامه نوری بهترین نتیجه حاصل شود باید زمینه های علمی آن به طور کامل بررسی گردد بعد از مطالعه این مقاله یک مرغدار باید آزمایشهای مختلف را در مزرعه خود انجام داده و برنامه ای را انتخاب نماید که نیازهای او را برطرف می کند باید به خاطر داشته باشید که استفاده از یک برنامه نوری که در برخی کشورها نتایج خوبی داشته ممکن است در کشورهای دیگر بهترین نتیجه را به همراه نداشته باشد .

شدت و مدت نور
مدت ، شدت ، نوع و محل نور در هر سالن پرورش مرغ گوشتی ، می تواند اثر مستقیم روی عملکردو بازدهی نهایی داشته باشد شدت نور ، طول مدت روشنایی و کیفیت نور ، همگی بر روی رشد جوجه تاثیر می گذارند کیفیت نور لامپهای مورد استفاده نیز خیلی مهم است کیفیت نور به وسیله طول موج نور بیان شده و با واحد نانومتر اندازه گیری می شود یک نانومتر برابر یک بیلیونیم متر بوده و شدت نور را که به صورت فوت کندل یالوکس بیان می شود اندازه گیری می کند طیف نور قابل دیدن از 450 تا 750 نانومتر می باشد که شامل رنگهای آبی تا قرمز می گردد برخی محققین گزارش کرده اند که نورهای آبی و سبز افزایش رشد می گردند ولی بازدهی غذا و پیگمانهای زرد را کاهش داده اند بر حسب نوع حباب لامپی که در سالن مرغداری استفاده می کنید شدت صحیح نور ، پراکندگی یکنواخت آن و تمیز بودن لامپها اهمیت زیادی دارند در سالنهای مرغداری گوشتی تجاری معمولا از لامپهای 15 تا 40 وات با نور سفید استفاده می شود صرف نظر از نوع لامپ مورداستفاده میزان نور مورد نیاز باید پیش از راه اندازی سالن محاسبه شود حباب های لامپها باید همیشه تمیز نگهداشته شوند وجود گرد غباربیش از حد روی لامپ میتواند تا 70% از شدت و تاثیر نور بکاهد لامپها را مرتبا کنترل کرده و لامپهای سوخته را سریعا تعویض نمائید معمولا لامپها در دو ردیف به فاصله حدود 5/3 متر از یکدیگر و درارتفاع 5/2 متر از کف سالن نصب می گردند وجود نور بیش از حد سبب تحریک و عصبی شدن پرنده ها شده و آنها شروع به نوک زدن به یکدیگر می نمایند از سوی دیگر شدت نور کمتراز حد لازم یعنی 5/0 فوت کندل باشد مرغهای گوشتی برای یافتن آب وغذا دچار اشکال خواهند شد و یکنواختی گله بر هم خورده و وزن بدن کمتر از حد انتظار خواهد شد مدیر مرغداری بایدمطمئن شود که نور سالنها به حدی است که سبب آسایش و راحتی مرغ می گردد .

برنامه های نوری
امروزه در صنعت پرورش مرغ گوشتی از چهار برنامه نوری مختلف استفاده می شود :1- برنامه استفاده ازنور طبیعی روز که بسیار بوده و دربسیاری ا ز مناطق به خصوص در آمریکای لاتین دارای طرفداران زیادی می باشد .2- برنامه نوری 23 ساعت روشنایی و 1 ساعت خاموشی که در آمریکا خیلی مورد استفاده می باشد 3- برنامه نوری متناوب .4- برنامه نوری متناوب ترکیبی با افزایش ساعات نورمطابق با افزایش سن پرنده .
شاید حتی دو واحد پرورش طیور نیز که در یک منطقه واقع شده اند ازبرنامه نوری یکسانی استفاده نکنند هر واحد از برنامه ای استفاده می کند که نیازهای تولیدی آن را برآورده کرده و اجرای آن برای واحد موردنظر راحتتر باشد بسیاری از مرغداریها ، مرغهای گوشتی را در آشیانه باز پرورش داده و فقط از نور طبیعی روز استفاده می نماید در صورتی که واحدهای دیگری که امکان بیشتری برای استفاده از دستگاههای اتوماتیک دارنداز برنامه 23 ساعت نور و 1 ساعت تاریکی با استفاده از نور مصنوعی استفاده می کنند هر دو سیستم فوق نتایج قابل قبولی را نشان داده است باید در نظر داشته باشیم که استفاده از نور و الکتریسته رایگان نیست نصب ، طراحی ، نگهداری و بکارگیری سیستم های برقی مستلزم صرف هزینه های بسیار زیادی است به ویژه در کشورهای آمریکای لاتین که در برخی از مناطق آن برق وجود نداشته یا کمیاب بوده و یا خیلی گران است .

برنامه نوری متناوب به عنوان یک جانشین
به طور قطع اگر جوجه های گوشتی درسالنهایی پرورش یابند که کاملا کنترل می باشند مدیران تمایل دارند که سیستم نوری به غیر از برنامه متداول 23 ساعت نور و 1 ساعت تاریکی را اجرا کنند اگر سالنهای مرغداری کاملا بسته بوده و به صورت مصنوعی تهویه می شوند تغییر میزان شدت و طول مدت نوردهی بسیار آسانتر است با این حال در سالنهای باز دارای پرده نیز قابلیت اجرا برخی ازبرنامه های نوری در شب وجود دارد هدف تمام این برنامه ها کاستن از ساعات استفاده از نور میباشد ولی باید استفاده منطقی از نور صورت پذیرد . یک برنامه نوری خوب برای اینکه نتیجه بهتری داشته باشد نیاز به یکنواختی کامل دارد استفاده از برنامه نوری متناوب روش جدیدی نیست وسابقه آن به زمانی باز می گردد که پرورش متراکم طیور از چند دهه قبل متداول گردید توجه به سابقه برنامه نوری نشان می دهند که این سبب بهبود ضریب تبدیل می گردد همچنین بررسی کتابهای راهنمای مدیریت پرورش گله های گوشتی که در گذشته تهیه شده است نشان می دهند که همگی استفاده از برنامه نوری متناوب را در کنار برنامه متداولتر توصیه کرده اند در اینجابه شرح برخی برتریهای سیستم نوری متناوب می پردازیم :
1- برنامه نوری متناوب مصرف غذا را افزایش می دهد در زمان روشن شدن چراغها باید مطمئن باشید که دانخوریها درارای دان کافی هستند برنامه نوردهی و تغذیه باید به خوبی همزمان گردند دانخوریهای اتوماتیک باید پیش از روشن شدن چراغ روشن شده و به میزان کافی دان داشته باشند . هرگز وقتی دانخوری خالی است چراغها را روشن نکنید زیرا مرغها را عصبی کرده و آنان را به فعالیت بیش ازحد تحریک می کند که این خود اتلاف انرژی و کاهش تولید گوشت می گردد .
2- برنامه نوری متناوب فعالیت عضلات را افزایش می دهد در زمان روشن شدن چراغها ، مرغها شروع به خوردن غذا می کنند و لذا ونوردهی منظم فعالیت عضلات را همانند ورزش کردن تشدید می کند این مسئله به خصوص برای پاهای پرندگان که باید وزن سنگین بدن آنها را تحمل کنند بسیار مفید است به همین جهت برنامه نوری متناوب می تواند از بروز و تشدید مشکلات مربوط به پاها جلوگیری کند
3- برنامه نوری متناوب بازدهی غذا را افزایش می دهد بسیاری از آزمایشهای انجام شده در سطح مرغداریها ، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ازجمله موسسه تحقیقاتی نشان داده اند که استفاده از برنامه نوری متناوب حدود 5 تا 10 درصد بازدهی غذا را بهبود می بخشد و وزن نهایی حاصل مشابه و یا حتی بهتر خواهد بود علت این امر آن است که وقتی مرغها دان را طی مدت 1 تا 2 ساعت زمان روشنایی می خورند برای هضم و جذب غذای مصرف شده برحسب کیفیت وترکیبات غذا ، سن و شرایط محیطی به 2 تا 4 ساعت زمان نیاز دارند وقتی که پرندگان بعد از مصرف غذا آرام نشسته یا خوابیده اند ضریب تبدیل غذا به گوشت بسیار بهتر خواهد بود و برای هضم غذا در تاریکی نیاز به انرژی کمتری وجود دارد فقط تصور کنید که یک پرنده در حال راه رفتن یا ایستادن برای انقباض عضلانی نیاز به مصرف کالری بیشتری دارد .
4- برنامه نوری متناوب ، استرس حرارتی را به حداقل می رساند با محدود کردن پرندگان و خوردن غذا و یا هضم غذای خورده شده در گرمترین ساعات روز ، جوجه های گوشتی به خصوص جوجه های سنگین وزن حرارت کمتری در بدن خود تولید نموده و لذا می توانند هوای گرم را بهتر تحمل کنندو بازده بهتر و تلفات کمتری خواهند داشت .
5- برنامه نوری متناوب ، زمان بیشتری را برای خوردن غذا فراهم می کند هر پرنده مثل هر فرد دیگری شخصیت خاص خود را داراست برخی از آنها سلطه جو و پرخاشگر و بعضی ترسو و کمرو هستند برنامه نوری متناوب با فراهم کردن زمان بیشتر برای تغذیه مرغ ها ، شانس بیشتری به همه آنها برای به دست آوردن غذا میدهد با وجود این برای انجام صحیح این امر و برای تغذیه خوب و یکنواخت ممکن است لازم شود فضای دانخوری و آبخوری را افزایش دهید .
6- برنامه نوری متناوب هزینه انرژی را کاهش داده و استهلاک و پوسیدگی ادوات را نیز کم می کند شکی وجود ندارد که مصرف انرژی کمتر هزینه های کمتری دارد دریک آزمایش نشان داده است که استفاده از برنامه نوری متناوب هزینه های برق را 33% کاهش داده است استفاده کمتراز وسایل و ادوات دانخوری سبب افزایش عمر آنها خواهد شد .
7- برنامه نوری متناوب بازده بهتری را ایجاد می کند به عنوان یک اصل تاریکی فعالیتهای مرغ را کمتر کرده و می تواند کیفیت لاشه را بهبود بخشد همچنین نشان داده شده است که میزان تلفات بین 2 تا 3 درصد کاهش یافته واحتمالا چربی کمتری در محوطه شکمی ذخیره می شود .

توصیه هایی برای یک برنامه نوری عملی
تعداد بسیار زیادی برنامه نوری متناوب با نتایج بسار خوب درمزارع و یا موسسات تحقیقاتی آزمایش شده است دراینجا خلاصه ای از چندین برنامه نوری مختلف به عنوان یک راهنما آورده شده است اکثر واحدهای پرورش دهنده مرغ گوشتی برای چند روز اول استفاده از 24 ساعت نور را توصیه کرده و سپس تا 21 روزگی 23 ساعت نور را توصیه می کنند شدت نور با مقدار 2 تا 3 فوت کندل شروع شده وتدریجا تا سن 3 هفتگی به 5% فوت کندل کاهش می یابد آسانترین راه کاهش شدت نور استفاده از دایمر و یا تعویض حباب چراغها متناسب با سن پرندگان است بعد از 21 روزگی بعضی از برنامه های نوری در یک دوره 24 ساعته اجرا می شوند دراین برنامه معمولا 1 تا 2 ساعت نور و پس از آن 2 تا 3 ساعت تاریکی داده می شود هر دومرحله روشنایی و تاریکی باید به اندازه کافی طولانی باشند تا پرندگان زمان کافی برای خوردن هضم کردن و تخلیه محتویات روده برای تغذیه مجدد را داشته باشند اگر ترکیب خوبی از تاریکی و روشنایی برقرار شود مواد غذایی کارایی بهتری جذب شده و سبب افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل میگردند .
در مورد حملات قلبی و تلفات بالا در گزارشهای بسیار جالب دیگری نشان داده شده است که کاهش مدت نور به 6 ساعت در سنین 3 تا 21 روزگی می تواند سبب کاهش سرعت رشد اولیه شود سپس تا زمان کشتار نور به 23 ساعت افزایش داده شد این روش می تواند درمقایسه با سیستم سنتی 23 ساعت نور تلفات را 2 تا 3 درصد کاهش دهد بدون اینکه اثری روی وزن بدن بگذارد تصور می شود که استفاده از این برنامه سبب بهبود شکل استخوان بندی شده و استرسهای حاصل از رشد زودرس را کاهش می دهد برخی از محققین اظهار داشته اند که بعد از 6 ساعت روشنایی افزایش متناوب ساعات نوردهی می توانست با نتایج مشابهی انجام می پذیرد در هرحال توصیه می شود در صورتی که برخی از انواع برنامه های نوردهی متناوب در مزرعه قابل استفاده است تمام عوامل مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند روش جدید را در مزرعه به کار بندید حتی المکان اطلاعات بیشتری جمع آوری نموده و آنها را تحلیل نمائید تا بتوانید بهترین برنامه نوری را که منطبق بر نیازهای شما باشد انتخاب نمایید .



ارسال پاسخ



  


0 کاربر در حال خواندن این تاپیک است